Ekonomia botërore pret një javë të rëndësishme: Priten të dhëna kryesore nga SHBA, BE dhe Kina

Ekonomia botërore pret një javë të rëndësishme: Priten të dhëna kryesore nga SHBA, BE dhe Kina

Është një javë e rëndësishme  për ekonominë botërore, pasi ekonomitë më të mëdha në botë do të nxjerrin të dhëna kyçe mbi normat e interesit, si dhe papunësinë, inflacionin dhe prodhimin industrial. Më 14 qershor, banka qendrore amerikane Fed duhet  të publikojë të dhëna për normën e interesit referencë ndërsa  Uashingtoni do të publikojë njëkohësisht […]

Read More
 Cili është sekreti i suksesit të Kinës ?

Cili është sekreti i suksesit të Kinës ?

Nisma e zhvillimit marramendës të Kinës padyshim filloi me vetëdijen për një të ardhme më të mirë për popullin kinez. Gjatë revulucionit kulturor atë kohë kryetari i Kinës Deng Xiaoping përgjatë një vizite të vendit u shpreh me fjalët “Të jemi të sinqertë ne e kemi lënë shumë prapa popullatën tonë. Duhet patjetër të zhvillojmë produktivitetin […]

Read More