Fakte interesante rreth gjumit

Fakte interesante rreth gjumit

Ne kalojmë 1/3 e jetës sonë duke fjetur Sipas një studimi socio-ekonomik, ne kalojmë mesatarisht 32 vjet duke fjetur (duke supozuar se jetojmë 90 vjet). Kjo është e mahnitshme, apo jo? Kush fle më gjatë? Fondacioni Kombëtar i Gjumit kreu një anketë me disa mijëra njerëz në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Meksikë, Britani të Madhe, […]

Read More
 Katër zakone që mund të përmirësojnë nivelin tuaj të energjisë

Katër zakone që mund të përmirësojnë nivelin tuaj të energjisë

Jeni të lodhur, apo po humbisni energji  pasdite? Këto mund të jenë shenja se faktorë të ndryshëm të stilit të jetesës po ndikojnë në nivelet tuaja të energjisë, duke çuar në lodhje kronike. Megjithatë, Dr. Alfred Talia,  profesor në Departamentin e Mjekësisë Familjare dhe Shëndetit  në Shkollën e Mjekësisë Robert Wood Johnson, shpjegoi se nivelet […]

Read More
 Gjumi i tepërt i dëmshëm sa edhe gjumi i pakët

Gjumi i tepërt i dëmshëm sa edhe gjumi i pakët

Një sondazh i gjerë i shkencëtarëve amerikanë zbuloi se gjumi i tepruar rrit rrezikun e shfaqjes së sëmundjeve të ndryshme, dhe madje në të njëjtën masë si edhe gjumi i pakët. Studimi përfshiu 54,269 meshkuj dhe femra më të vjetra se 45 vjet. Të gjithë pjesëmarrësit ishin të obliguar të regjistrojnë se sa orë gjumë […]

Read More