Sfondi i suksesit

Sfondi i suksesit

Të mos merremi me filozofi se çfarë do të thotë sukses, por përgjithësisht pranohet se kur përmendim se dikush ka arritur sukses ose është i suksesshëm, nënkuptojmë se ai ose ajo ka arritur të arrijë një qëllim, qëllim më të lartë. Kur them sukses, kam parasysh më shumë suksesin  rajonal apo ndërkombëtar. Një sukses që […]

Read More
 Rruga drejt suksesit: Imagjinoni qëllimin dhe thjesht ecni përpara

Rruga drejt suksesit: Imagjinoni qëllimin dhe thjesht ecni përpara

Keni një plan biznesi të shkëlqyer, por nuk dini si ta realizoni? Për të arritur sukses në biznes ju nevojiten gjërat e mëposhtme: Imagjinoni qëllimin tuaj A mund ta imagjinoni idenë tuaj të realizohet? Imagjinoni të njëjtat skena disa herë çdo ditë. Do t’ju bëjë të përqendroheni kur jeni të pasigurt. Kërkoni këshilla nga kritiku […]

Read More
 Sa e rëndësishme është puna ekipore …

Sa e rëndësishme është puna ekipore …

Pavarësisht sa lojtarë të fortë jemi, ne nuk mund të arrijmë atë që e bën puna ekipore. Angazhimi individual ndaj një qëllimi të grupit – kjo është ajo që e bën ekipin efikas, të suksesshëm dhe shoqëri të begatë. Asnjëri prej nesh nuk është aq i zgjuar sa të gjithë së bashku. Ekipi inkurajon njerëzit […]

Read More
 Si ta shndërroni stresin në motivim

Si ta shndërroni stresin në motivim

Do të ishte një përfitim i madh nëse do arrinim ta kthejmë të paktën një pjesë të vogël të stresit në motivim për punë apo mësim. Nëse e përdorim atë në mënyrë efektive, mund të arrijmë shumë … ajo që na ngelet ta mësojmë është se si duhet të ballafaqohemi me të. Pranoni faktin se […]

Read More