Inovacioni i fundit i Apple, tejkalon dimensionet aktuale

Inovacioni i fundit i Apple, tejkalon dimensionet aktuale

Apple është e njohur për aftësinë e saj për të prishur industri të tëra dhe më pas t’i riformoj ato sipas dëshirave të saj. Produktet si iPhone, iPad, Apple Watch dhe AirPods janë shembulli më i mirë i kësaj. Secili nga produktet e lartëpërmendura revolucionarizoi fushën e vet, duke i detyruar konkurrentët të përshtaten dhe […]

Read More
 Apple sapo ka lansuar iPhone12, 12 Pro dhe Pro Max

Apple sapo ka lansuar iPhone12, 12 Pro dhe Pro Max

Njoftimi vjen nga eventi i fundit virtual i Apple ku zbuloi iPhone 12 dhe iPhone 12 Mini. iPhone 12 Pro me 6.1-inç dhe iPhone 12 Pro Max me 6.7-inç vijnë me dimensione më të mëdha në krahasim me modelet e vitit të kaluar, gjegjësisht modelet e iPhone 11 Pro me 5.8-inç dhe iPhone 11 Pro […]

Read More
 TURGEV – organizon trajnim me ligjeruese nga Oxford University

TURGEV – organizon trajnim me ligjeruese nga Oxford University

Këtë të enjte me fillim në ora 21:00 (Istanbul Time) organizata TURGEV fillon trajnimin online të titulluar “The Praxis of Prosperity” me Dr Humaira Shahin ligjeruese në Oxford University. Në këtë trajnim do të zhvillohen diskutime mbi njohjen e sistemit neoliberal kapitalist, ndërsa nga ana tjeter do të elaborohet në detaje sistemi financiar islam dhe […]

Read More
 Çmimet e larta – ‘njollë’ e panairit të librit, shprehen profesorët dhe studentët

Çmimet e larta – ‘njollë’ e panairit të librit, shprehen profesorët dhe studentët

Studentet.mk zhvilloi intervistë me profesorë dhe studentë rreth vizitave të tyre në panairin e librit që u zhvillua këto ditë (08 – 14.09.2020) në qytetin e Shkupit. Në intervistë u përfshinë dy profesor dhe një student. Zhvillimi i panairit në këtë kohë, gjatë pandemisë, ngjalli emocione të veçanta, së paku kështu u shpreh profesor Naser […]

Read More
 Apple me produkt të ri për gjurmimin e sendeve të humbura

Apple me produkt të ri për gjurmimin e sendeve të humbura

Për muaj me radhë, shumë raporte dhe thashetheme kanë vënë në pah atë që Apple po punon në një produkt krejtësisht të ri të quajtur AirTags, që do të ndihmonte përdoruesit nëpërmjet iPhone-ve të tyre të lokalizonin sendet e humbura – si çelësat dhe kuletat. Tani, ai produkt ka hyrë në procesin e prodhimit, sipas një […]

Read More
 Robotika

Robotika

Fjala “robot”është përmendur për herë të parë nga shkrimtari çek: KAREL CAPEK. Në veprën e tij :RUR (Rossum’s Universal Robots) të cilën e shkruajti në 1920, dhe është huazuar nga fjala“Robotovat” e cila do të thotë “skllav” . Për detaje më të hollësishme, punimin seminarik mund ta shkarkoni këtu.

Read More
 Ndërsa i dituri nënvlerëson veten, injoranti mbivlerëson paditurinë e tij – Efekti Dunning-Kruger

Ndërsa i dituri nënvlerëson veten, injoranti mbivlerëson paditurinë e tij – Efekti Dunning-Kruger

Në fushën e psikologjisë, efekti Dunning-Kruger është një paragjykim kognitiv në të cilin njerëzit mbivlerësojnë gabimisht njohuritë ose aftësinë e tyre për një fushë specifike. Kjo ka tendencë të ndodhë sepse mungesa e vetëdijes i ndalon ata të vlerësojnë me saktësi aftësitë e tyre. Koncepti i efektit Dunning-Kruger bazohet në një punim të vitit 1999 […]

Read More