Jeta është një udhëtim me kthesa, maja dhe lugina, male për tu ngjitur dhe oqeane për t’u eksploruar. Kohë të mira dhe kohë të këqija. Kohë të lumtura dhe kohë të trishtuara. Por gjithmonë, jeta është një lëvizje përpara. Pavarësisht se ku jeni në udhëtim, në një farë mënyre, ju po vazhdoni – dhe kjo është ajo që e bën atë kaq madhështore.

Shumica e njerëzve kanë frikë të përdorin imagjinatën e tyre.

Ata janë shkëputur me fëmijën e tyre të brendshëm. Ata nuk ndiejnë se janë “kreativ”. Ata i pëlqejnë gjërat “ashtu si janë”.

Ëndrra juaj nuk ka shumë rëndësi për askënd tjetër.

Disa njerëz mund të interesohen. Disa mund t’ju mbështesin në kërkimin tuaj. Por në fund të ditës, askush nuk kujdeset, ose nuk do të kujdeset kurrë për ëndrrën tënde aq shumë sa ti.

Miqtë janë relativë ndaj asaj se ku jeni në jetën tuaj.

Shumica e miqve qëndrojnë vetëm për një periudhë kohore – zakonisht duke iu referuar interesit tuaj aktual. Por kur vazhdoni, ose ndryshoni përparësitë tuaja, po ashtu bëjnë edhe shumica e miqve tuaj.

Potenciali juaj rritet me moshën.

Ndërsa njerëzit plaken, ata priren të mendojnë se mund të bëjnë gjithnjë e më pak – kur në realitet, ata duhet të jenë në gjendje të bëjnë gjithnjë e më shumë, sepse ata kanë pasur kohë të marrin më shumë njohuri. Të jesh i shkëlqyeshëm në diçka është një zakon i përditshëm.

Spontaniteti është motra e kreativitetit.

Nëse gjithçka që bëni është të ndiqni të njëjtën rutinë të saktë çdo ditë, kurrë nuk do ta lini veten të hapur për momentet e zbulimit të papritur.

Shumica e njerëzve nuk bëjnë atë që duan.

Eshte e vertete. “Masat” nuk janë ato që jetojnë jetën që kanë ëndërruar të bëjnë. Dhe arsyeja është sepse ata nuk luftuan mjaftueshëm. Ata nuk e bënë atë të ndodhte për veten e tyre. Dhe sa më shumë plakesh, dhe sa më shumë të shikosh përreth, aq më lehtë bëhet të besosh se do të përfundosh njësoj.

Pëmblodhi dhe përshtati

STUDENTET.MK

About Author