Google ka fituar një kontratë me Njësinë e Inovacionit të Mbrojtjes së DoD (DIU) për të përdorur përparimet e fundit teknologjike për të përmirësuar saktësinë e diagnozave të kancerit. Rreth pesë përqind e diagnozave bëhen gabimisht, dhe në gjysmën e atyre rasteve, diagnoza e pasaktë shkakton probleme më tej rrugës.

Google ka në plan të trajnojë një AI (intelegjencë artificiale) duke përdorur platformën me burim të hapur TensorFlow për të zbuluar qelizat kancerogjene në fotot e marra nga një mikroskop. Ata tashmë kanë filluar zhvillimin e rrjeteve nervore duke përdorur Google Cloud Healthcare API për të identifikuar dhe segmentuar grupet ekzistuese të të dhënave. Sapo AI të trajnohet plotësisht, ata do të projektojnë mikroskopin e tyre me një mbivendosje të integruar AR (realiteti i shtuar) që u tregon mjekëve informacione në lidhje me gjasat që qelizat të jenë kanceroze.

“Për të trajtuar në mënyrë efektive kancerin, shpejtësia dhe saktësia janë kritike”, tha Mike Daniels, nënkryetar i departamentit të Google Cloud për Sektorin Publik Global. “Ne jemi duke bashkëpunuar me DIU për të siguruar teknologjinë tonë të të mësuarit dhe të inteligjencës artificiale për të ndihmuar praktikuesit e linjës së parë të kujdesit shëndetësor të mësojnë rreth aftësive që mund të përmirësojnë jetën e burrave dhe grave tona ushtarake dhe familjeve të tyre.”

Google shpreson që metoda e tyre të zvogëlojë “vëllimin dërrmues të të dhënave” me të cilat përballen mjekët dhe do t’i bëjë diagnozat më shpejtë dhe më lirë, si dhe të jenë më të sakta. Por përdorimi i gjerë i AI në praktikat mjekësore është ende pak larg.

Dërgesa e parë e mikroskopëve do të jetë zgjedhja e mjediseve të trajtimit të Agjencisë së Shëndetit të Mbrojtjes vetëm për kërkime. Më pas, teknologjia do të shtrihet në spitalet më të gjera të Sistemit Shëndetësor Ushtarak dhe Spitalet e Çështjeve të Veteranëve për prova në botën reale.

Agjencia e Shëndetit të Mbrojtjes aktualisht shpenzon rreth 1.7 miliardë dollarë në kërkimin e kancerit çdo vit, dhe pritet që numri të rritet për të përfshirë më shumë projekte të AI në vitet e ardhshme.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author