Sporti, aktiviteti fizik

Prej kohësh është vërtetuar se aktiviteti fizik dhe sporti është diçka që mund të rrisë ndjeshëm vetëbesimin, kryesisht për faktin se gjatë aktiviteteve të tilla, truri ynë sekreton një hormon të veçantë, i cili gjithashtu rrit humorin, vetëbesimin.

Zhvillimi mendor dhe intelektual

Asgjë nuk ka një efekt të tillë në vetëvlerësimin si një mendje e mprehtë dhe intelekt i shkëlqyer, pasi fillon të kuptosh se si funksionon gjithçka, si funksionon psikologjia jonë dhe, si pasojë, ajo hap mundësi për t’i menaxhuar të gjitha, pa përdorur asnjë stimul të jashtëm.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author

Admin_S