Tim Cook më në fund pati momentin e tij ‘një gjë më shumë’ me lançimin e një kufje AR/VR prej 3499 dollarësh. Apple Vision Pro, i shpallur sot në Konferencën Botërore të Zhvilluesve të Apple, është një kufje me realitet të përzier që përdor realitetin e shtuar (duke parë objektet virtuale si një shtresë mbi botën reale) dhe realitetin virtual (duke parë një botë krejtësisht virtuale në fushën tuaj të shikimit) për të shfaqur lojëra, vegla zyre, thirrje konferencash dhe foto dhe video.

Është njoftimi më i rëndësishëm për pajisjen e re të kompanisë që nga Apple Watch i vitit 2015.

Ne kemi parë shumë kufje VR në të kaluarën. Pajisjet Oculus të Meta kanë qenë pjesë e një shtytjeje të mirëpublikuar nga themeluesi i kompanisë, për shembull, por pajisja e ardhshme e Apple i lejon përdoruesit të bëjnë shumë të njëjtat gjëra, por shkon një hap më tej: Vision Pro jo vetëm që u jep përdoruesve një të re mënyrë për të konsumuar përmbajtjen por edhe një mekanizëm për ta krijuar atë.

Ndërsa kufjet e mëparshme nga Meta, Sony, Microsoft, HTC dhe të tjerët kanë qenë pajisje të përdorura për të parë një botë virtuale, duket se Apple po u jep përdoruesve një mënyrë për të kapur imazhe dhe video dhe për të krijuar skedarë vizualë ‘hapësinorë’. Këta nuk janë tamam skedarë 3D në kuptimin AR/VR – nuk mund të ecësh “në” to ose “rreth” tyre – ata janë më afër pamjeve paralele ku shkelja majtas ose djathtas mund të japë iluzionin e thellësisë në kornizë.

Në thelb, Vision Pro mund të funksionojë si një kamerë stereoskopike, e cila dyshojmë se do të rezultojë në pamje që mund t’u kujtojnë përdoruesve të luajnë me një lodër View-Master.

Veçanërisht, pajisja ka një buton fizik të diafragmës sipër syrit të majtë. Apple është i rreptë në gjuhën e tij të dizajnit, duke u përpjekur t’i mbajë butonat të pastër dhe minimal në pasuri të paluajtshme, kështu që është interesante që një buton diafragmë është një nga dy hyrjet e prekshme në kufje. Koha do të tregojë nëse kjo është një lëvizje praktike (pasja e një butoni të prekshëm që nuk mund ta shihni është e dobishme) apo diçka më ambicioze.

Vision Pro gjithashtu do t’i lejojë përdoruesit të shikojnë imazhet panoramike që ata kanë krijuar në pajisjet e tyre iPhone dhe iPad gjatë viteve. Kufjet do të kenë dy opsione për t’i parë këta skedarë: si një skedar i sheshtë përgjatë një boshti të vetëm, i ngjashëm me mënyrën se si mund ta shikoni në një monitor, ose në një modalitet ku imazhi rrotullohet rreth shikuesit për të imituar mjedisin real që ishte imazhi. krijuar në.

Vision Pro do të shitet për 3499 dollarë dhe nuk pritet deri në ‘fillim të vitit të ardhshëm’.

Ju mund të shikoni videon e Apple për Vision Pro për të mësuar më shumë:

Përgatiti dhe përshtati:

studentët.mk

About Author