Keni filluar një biznes të vogël dhe keni arritur rezultate të mira? E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndiqni katër gabimet kryesore që bën çdo biznes i vogël dhe të shmangni aplikimin e tyre në biznesin tuaj.

Ju dëshironi të bëni gjithçka vetë

Ka një arsye pse pronarët e bizneseve të vogla përballen me pengesa në ruajtjen e një ekuilibri midis punës dhe kohës së lirë – ata e vendosin të gjithë përgjegjësinë mbi veten e tyre.

Siç shkruan fool.com, vazhdimi i kësaj praktike mund të destabilizojë biznesin tuaj. Prandaj, është e rëndësishme të vendosni një buxhet dhe të shihni se sa para keni për të transferuar disa nga detyrat tuaja.

Ju po paguani punëtorë që nuk japin rezultate

Ju mund të keni një numër të vogël punëtorësh që drejtojnë biznesin tuaj. Por, çka nëse këta punëtorë nuk po prodhojnë rezultatet që prisnit?

Nëse përgjigja është po, dhe rezultatet tuaja nuk janë shumë ambicioze, mund të jetë koha të flisni për mënyrën e tyre të punës dhe të vendosni disa detyra me një interval kohor për realizim.

Nëse as kjo nuk sjell rezultate, mund të jetë koha për të kërkuar punonjës të rinj.

Banka e zakonit

Nëse jeni në një bankë thjesht nga zakoni, duhet të mendoni për një ndryshim.

Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse paguani tarifa të mëdha ose nëse kufijtë e transaksioneve të bankës tuaj ndërhyjnë në aftësinë tuaj për të menaxhuar fluksin e parave dhe pagesat tuaja.

Ka shumë zgjedhje për të gjetur një bankë për biznes të vogël, prandaj mos e kufizoni veten në një bankë që njihni kur mund të ketë një bankë shumë më të mirë për kompaninë tuaj.

Qëllimet specifike

Çfarë do të thotë saktësisht kur u thoni punonjësve tuaj se dëshironi “të rrisni të ardhurat në vitin 2023?”.

Mundohuni të përqendroheni në qëllime specifike dhe t’i ndani ato me punonjësit tuaj.

Biznesi juaj i vogël është diçka për të cilën keni punuar shumë për të filluar dhe mbajtur. Edhe ju e meritoni çmimin në vitin 2023. Shmangia e këtyre gabimeve mund të jetë bileta juaj për të arritur atje.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

About Author