Google ka pasur ndihma të plotësimit automatik në aplikacione si Gmail për një kohë të gjatë tani, por është gati të shpejtojë gjërat me inteligjencë artificiale dhe të ndryshojë mënyrën se si shkruani email dhe dokumente.

Help me write është ajo që quhet kjo veçori e re gjeneruese e AI dhe duket se mund të jetë një ndryshim mjaft i egër për përdoruesit e rregullt. Ne kemi të gjitha detajet që ju nevojiten në lidhje me Help me write, pikërisht këtu.

Çfarë është Google Help Me Write?

Help me write është një veçori e re që vjen në Gmail dhe Google Docs që do t’ju ndihmojë të krijoni email dhe seksione shkrimi bazuar në të dhëna më të kufizuara që jepni.

Në thelb është një zgjerim masiv i sistemit Smart Prompts që ekziston aktualisht, i cili mund të plotësojë automatikisht fjalitë tuaja bazuar në njohuritë e tij për atë që shkruani zakonisht.

Sistemi përdor modelin e madh të gjuhës së Google për të kompozuar shkrimin e tij dhe mund të ndryshohet për t’iu përshtatur disa toneve të ndryshme që ofrohen pasi të përdoret – tre kryesoret janë Formalizimi, Elaborimi, Shkurtimi dhe i katërti, “Ndihem me fat”.

Si të përdorni Google Help Me Write

Mund të shohim se si funksionon Help Me Write nga fjalimi kryesor i Google në I/O 2023 dhe është shumë e thjeshtë. Duke marrë Dokumentet si shembullin tonë, hapat do të ishin si më poshtë sapo funksioni të jetë i disponueshëm.

 1. Hapni një dokument të ri
 2. Klikoni në butonin Help Me Write në krye të faqes bosh
 3. Shkruani një kërkesë për atë që po shpresoni të shkruani
 4. Klikoni Krijo
 5. Pasi të krijohet, klikoni Rikrijo për të gjeneruar një opsion të ri ose Përsos për të ndryshuar tonin e përmbajtjes aktuale
 6. Kur të jeni të kënaqur me përmbajtjen, klikoni Fut për ta shtuar në dokumentin tuaj

Në Gmail në telefonin tuaj do të jetë edhe më e thjeshtë, me hapat si më poshtë:

 1. Hapni Gmail dhe filloni një mesazh të ri
 2. Prekni butonin Help Me Write që shfaqet
 3. Shkruani një kërkesë të shkurtër për emailin tuaj dhe shtypni Krijo
 4. Rishikoni përmbajtjen e krijuar dhe prekni ikonën e rifreskimit për të krijuar një opsion të ri
 5. Kur të jeni të kënaqur me të, shtypni Insert për ta shtuar në emailin tuaj

Cilat aplikacione do të marrin Google Help Me Write?

Google njoftoi Help Me Write me fokus te Gmail dhe Docs, kështu që këto janë dy shërbime ku mund të jemi të sigurt se Help Me Write do të arrijë.
Gmail në veçanti do ta shohë atë të ofrojë një aftësi vërtet të dobishme për të kthyer emailet nga stenografia në paragrafë të formës së gjatë me tone që i përshtaten rastit dhe mesazhit.
Natyrisht, në fund të fundit, është krejtësisht e mundur që Help Me Write të vijë te aplikacionet e tjera të Google, megjithëse këto janë dy që kanë më shumë shkrim në radhë të parë.

About Author