Java Spring Framework (Spring Framework) është një kornizë popullore, me burim të hapur, të nivelit të ndërmarrjes për krijimin e aplikacioneve të pavarura, të nivelit të prodhimit që funksionojnë në Makinën Virtuale Java (JVM).
Java Spring Boot (Spring Boot) është një mjet që e bën zhvillimin e aplikacioneve në internet dhe mikroshërbimeve me Spring Framework më të shpejtë dhe më të lehtë përmes tre aftësive kryesore:

  • Konfigurimi automatik
  • Një qasje e mendimit ndaj konfigurimit
  • Aftësia për të krijuar aplikacione të pavarura

Këto veçori punojnë së bashku për t’ju siguruar një mjet që ju lejon të konfiguroni një aplikacion të bazuar në Spring me konfigurim dhe konfigurim minimal.

Pse është kaq i popullarizuar Spring Framework?

Spring Framework ofron një veçori të injektimit të varësisë që lejon objektet të përcaktojnë varësitë e tyre që kontejneri Spring injekton më vonë në to. Kjo u mundëson zhvilluesve të krijojnë aplikacione modulare që përbëhen nga komponentë të lidhur lirshëm që janë idealë për mikroshërbime dhe aplikacione të rrjetit të shpërndarë.

Spring Framework ofron gjithashtu mbështetje të integruar për detyrat tipike që duhet të kryejë një aplikacion, të tilla si lidhja e të dhënave, konvertimi i tipit, vlefshmëria, trajtimi i përjashtimeve, menaxhimi i burimeve dhe ngjarjeve, ndërkombëtarizimi dhe më shumë. Ai integrohet me teknologji të ndryshme Java EE si RMI (Remote Method Invocation), AMQP (Advanced Message Queuing Protocol), Shërbimet e Uebit Java dhe të tjera. Si përmbledhje, Spring Framework u ofron zhvilluesve të gjitha mjetet dhe veçoritë e nevojës për të krijuar aplikacione Java EE të lidhura lirshëm, ndër-platformë që funksionojnë në çdo mjedis.

Çfarë shton Spring Boot në Spring Framework

Spring Boot thjeshton zhvillimin e aplikacioneve pranverore me konfigurim automatik, një qasje me opinione dhe një përzgjedhje të pasur të varësive të startuesit. Konfigurimi automatik thjeshton konfigurimin duke trajtuar varësitë dhe praktikat më të mira automatikisht. Qasja me mendime ju udhëzon në zgjedhjen e varësive të startuesit duke përdorur Spring Boot Initializr, duke reduktuar nevojën për konfigurime manuale. Mbi 50 Starters Spring mbulojnë rastet e përdorimit të zakonshëm, duke e bërë konfigurimin e projektit efikas dhe pa probleme.

Përgatiti dhe përshtati:

studentët.mk

About Author