Si fillim, duhet të dini se shefi i kompanisë, Tim Cook, nuk harxhon kohë duke rishikuar CV-të e kandidatëve për punë – por në 11 vitet e tij si CEO i Apple, ai ka përcaktuar se çfarë duhet për ta dërguar kompaninë përpara.

Në një ceremoni fillimi në Universitetin Federico II në Napoli në fillim të tetorit, Cook u tha të diplomuarve të universitetit se ai vuri re se suksesi i Apple varej nga kultura e saj dhe nga kush punësonte njerëz.

 Kompania zakonisht kërkon punonjës me katër aftësi të përbashkëta, të cilat janë:

Aftësia për të bashkëpunuar

Krativiteti

Kurioziteti

Profesionalizmi

“Ka qenë një formulë shumë e mirë për ne,” tha Cook, duke vënë në dukje se këto tipare gjithashtu kontribuojnë në një kulturë ambicioze, por mbështetëse të vendit të punës.

Ai thotë se arsyeja  pse bashkëpunimi është kaq i rëndësishëm, është se ai kombinon të tre aftësitë e tjera.

– Po kërkojmë… Ndjenja themelore që nëse e ndaj idenë time me ju, ajo ide do të rritet, do të bëhet më e madhe dhe më e mirë. Dhe ky proces [partneriteti] është mënyra se si Apple krijon produkte. Kjo ndjenjë e punës në grup të jep kreativitet dhe kuriozitet, sepse të tre aftësitë nevojiten për të nisur idetë e reja ose për të përmirësuar idetë e vjetra – tha Cook.

“Ne po kërkojmë njerëz që mendojnë ndryshe , të cilët mund të shikojnë një problem dhe të mos përfshihen në dogmën se si ai problem është zgjidhur gjithmonë. Është një klishe, por nuk ka pyetje budallaqe. Është e mahnitshme kur dikush fillon të bëjë pyetje si një fëmijë.”

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

About Author