Motoja “qëndroni të uritur, qëndroni fëmijë” është një recetë suksesi pavarësisht profesionit, tha Steve Jobs, bashkëthemelues i një prej kompanive më me ndikim “Apple”.

Kjo vlen për ata rebelë që i shohin gjërat ndryshe – ata nuk duan rregulla. Mund të mos pajtoheni me ta, mund t’i lavdëroni ose urreni, por e vetmja gjë që nuk mund të bëni është t’i injoroni.

“Sepse ata i shtyjnë njerëzit përpara  edhe pse disa i konsiderojnë ata ekscentrikë, unë i konsideroj ata gjeni sepse njerëzit që janë aq të çmendur sa të mendojnë se mund të ndryshojnë botën janë ata që në të vërtetë e bëjnë këtë,” tha rebeli i përjetshëm Steve Jobs.

Shumë njerëz të suksesshëm të biznesit mbështeten në pesë rregullat e tij për prezantim efektiv, dhe rregulli i parë është: “Shitni atë që është e dobishme”.

Rregulli i tij i dytë ishte: “Gjithçka është në prezantimin tuaj dhe ju duhet të ushtroni shumë për të lënë një përshtypje të mirë tek klientët tuaj. “Ndjenja e joformalitetit është çelësi.”

Ai gjithmonë theksonte se udhëzimet e tij më të mira për jetën janë kurioziteti dhe intuita, por edhe vullneti i shfrenuar. Ka diçka në qasjen e mençur taktike “si të shesësh përmbajtje me sukses”.

Këshilla e tretë është diçka që shumë e harrojnë – pamja e asaj që ju ofroni është thelbësore. Duhet të jetë elegante, por e thjeshtë.

“Shërbeji pasionit të tyre” është këshilla e katërt. Steve Jobs kishte një entuziazëm ngjitës. Rregulli i tij i katërt për suksesin është: Përfshini pasionin, energjinë dhe entuziazmin. Pa to, mesazhi dhe përpjekja juaj do të duket jo bindëse. Edhe nëse produkti ose projekti në të cilin keni punuar është i shkëlqyeshëm, do të jetë më e vështirë për njerëzit të kuptojnë nëse nuk i shërbeni me pasion.

Mesazh i fortë – Në fund të çdo prezantimi, Jobs shtoi “vetëm edhe  një gjë “. Fjalimet e tij ishin teatër në vetvete dhe karizma të tilla janë të rralla, por çdokush mund të përpiqet të përmirësojë aftësitë e tij të të folurit. Për fillim, mos harroni të përfundoni gjithmonë prezantimin me një mesazh të fortë.

“Intuita të çon në rezultate të mëdha – ndonjëherë jeta të godet në kokë me një tullë. Mos e humb besimin. Jam i bindur se e vetmja gjë që më udhëhoqi ishte se e dua atë që bëj. Duhet të gjesh atë që dëshiron. Kjo është e vërtetë si për biznesin ashtu edhe për dashurinë. Karriera juaj do të marrë shumë nga jeta juaj dhe mënyra e vetme për të qenë vërtet i lumtur është të bëni atë që mendoni se është e mrekullueshme. “Nëse ende nuk keni gjetur një punë që ju kënaq, vazhdoni të kërkoni.”

“Si në të gjitha situatat në të cilat zemra vendos, ju do të dini kur ta gjeni. Dhe si një marrëdhënie e mirë, do të bëhet më mirë dhe më mirë me kalimin e viteve. ”Kjo ishte pjesë e fjalimit legjendar të vizionarit Steve Jobs në Stanford në 2005.

Ndërkohë, ai është bërë një nga novatorët më të mëdhenj.

Përmblodhi dhe përshtati:

STUDENTET.MK

About Author