Tri gjëra duhet të përmbahen: Gjuha, shpirti dhe nervat.

Tri gjëra duhet të mbrohen: Feja, nderi dhe vatani.

Tri gjërave duhet t’u ikim: Lajkatimit, thashethemeve dhe shpërdorimit.

Tri gjëra duhet të largohen: Zilia, sherri dhe tallja e tepërt.

Tri gjëra janë të mrekullueshme: Dashuria, heshtja dhe falja.

Tri gjëra janë të domosdoshme: Vdekja, ajri dhe uji.

Tri gjëra janë të qortuara: Gënjeshtra, budallalleku dhe mendjemadhësia.

Tri gjëra janë të dashura: Devotshmëria, çiltërsia dhe trimëria.

Tri gjëra janë të shkëlqyera: Besnikëria, sinqeriteti dhe përpjekja.

Irfan Jahiu

Studentet.mk

About Author