The Frost ngulmon atmosferën e tij të çuditshme dhe shqetësuese në disa shkrepjet e para. Male të gjera të akullta, një kamp i improvizuar me tenda të stilit ushtarak, një grup njerëzish të grumbulluar rreth zjarrit, qentë që lehin. Është diçka e njohur, por mjaft e çuditshme për të mbjellë një farë frike në rritje. Këtu ka diçka që nuk shkon.

“Më kaloni bishtin”, thotë dikush. Prerë në një pamje të afërt të një njeriu nga zjarri që gërryen mbi një pjesë rozë të thartuar. Është groteske. Mënyra se si po lëvizin buzët e tij nuk është plotësisht e drejtë. Për një ritëm duket sikur po përtyp gjuhën e tij të ngrirë.

Mirë se vini në botën shqetësuese të krijimit të filmave me AI. “Ne arritëm njëfarë pike ku thjesht ndaluam së luftuari me dëshirën për saktësi fotografike dhe filluam të anonim te çuditshmëria që është DALL-E”, thotë Stephen Parker në Waymark, kompania e krijimit të videove me bazë në Detroit pas The Frost.

The Frost është një film 12-minutësh në të cilin çdo foto krijohet nga një AI që krijon imazhe. Është një nga shembujt më mbresëlënës dhe më të çuditshëm të këtij zhanri të ri të çuditshëm.

The Frost bashkohet me një varg filmash të shkurtër të realizuar duke përdorur mjete të ndryshme gjeneruese të AI që janë publikuar në muajt e fundit. Modelet më të mira gjeneruese të videove mund të prodhojnë ende vetëm disa sekonda video. Pra, prodhimet aktuale të filmave shfaqin një gamë të gjerë stilesh dhe teknikash, duke filluar nga sekuencat e imazheve të palëvizshme të ngjashme me historitë, si në The Frost, deri te përbërja e shumë videoklipeve të ndryshme sekondare.

Përgatiti dhe përshtati:

studentët.mk


About Author