1- Së pari, tregoni mëshirë vetvetes: Mos e kritikoni veten para tjerëve, mos u ankoni, largohuni dëshirës për të qenë perfekt.

2- Zbuloni mendimet negative që keni për vetveten dhe zëvendësoni ato me mendime më pozitive: Për shembull: ‘Unë jam i vlefshëm edhe pse ndonjëherë kam dështuar’ ose ‘Edhe pse nuk më admiron askush unë jam i vlefshëm’.

3- Zbuloni aspektet tuaja pozitive: Shënoni në një list gjërat që i keni arritur në jetë.

4- Kushtojini vëmendje pamjes dhe veshjeve tuaja: Uluni drejt.

5- Zhvilloni hobi të reja.

6- Vendosni qëllime që janë të rëndësishme për ju.

7- Bëhu mik i mirë i vetvetes: Tregoni mirëkuptimin, respektin dhe dhembshurinë ndaj miqve dhe të dashurve tuaj më të mirë. Por mos harroni: thesari juaj më i çmuar, të cilit i përkisni është respekti juaj për veten tuaj.

8- Mundohuni të pranoni kritikë konstruktive, mos jini prekës.

9- Mos e krahasoni veten me të tjerët , bëhuni verzioni më i mirë i vetës.

10- Jepini vetes kohë. Ky nuk është një problem për tu zgjidhur menjëherë.

Përgaditi dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

About Author

Admin_S