Çdo person në Tokë përballet rregullisht me stresin: frikë nga vonesa në punë, , të shqetësuar për notat në shkollë.

Ka shumë shkaqe të tensionit nervor. Megjithatë, pak njerëz e dinë se si stresi ndikon te një person.

Për cilat fakte shkencore stresi nuk vlen asgjë:

1. Është një nga faktorët që shkakton zhvillimin e onkologjisë, diabetit mellitus, sëmundjeve kardiovaskulare, obezitetit dhe sëmundjeve të tjera të rënda.

2. Shumë njerëz fillojnë të hanë shumë për shkak të nervozizmit. Më shpesh, zgjedhja bie te ëmbëlsirat, sepse kjo është mënyra më e shpejtë për të mashtruar trurin.

3. Mos e “lehtësoni stresin” me alkool. Kjo nuk do ta zgjidhë problemin në asnjë mënyrë, por mund të shkaktojë zhvillimin e alkoolizmit.

4. Një mënyrë e shkëlqyer për të hequr qafe efektet e dëmshme të stresit në trup është komunikimi me macet . Një mënyrë tjetër falas dhe efektive për të lehtësuar stresin është të dilni jashtë.

5. Nëse nuk përballeni me stresin, atëherë ai tenton të grumbullohet dhe të bëhet kronik.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

About Author