Kocka më e vogël në trupin tuaj është në veshin tuaj

Çekikçi(Stapes) është një kockë në veshin e mesëm të njerëzve që ndihmon në kryerjen e dridhjeve të tingullit për identifikim.

Ka madhësi vetëm afërsisht 0,04 inç (1 mm).

Një ulërimë e një luani mund të dëgjohet nga 5 milje larg

A lion's roar can be heard from 5 miles away.

Për të qenë më specifik, një luan mund të ulëron aq fort sa 114 decibel, që është afërsisht 25 herë më i fortë se një makinë prerëse që lëndë djegëse ka gazin.

Një dele, një rosë dhe një gjel ishin udhëtarët e parë në një balon me ajër të nxehtë

A sheep, a duck and a rooster were the first passengers in a hot air balloon.

Në 1783 baloni i parë me ajër të nxehtë u lëshua duke transportuar një dele, një rosë dhe një gjel.

Fluturimi zgjati për 8 minuta para se të ulej i sigurt me pasagjerët e tij.

Në Ugandë, rreth 48% e popullsisë është nën 15 vjeç

In Uganda, around 48% of the population is under 15 years of age.

Nga 41 milion banorë, gati gjysma e tyre janë të rinj.

Nëse do të zgjeronit moshën në vetëm 30, kjo e sjell përqindjen deri në 77%!

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author

Admin_S