Bishti i kengurit është i nevojshëm për të ruajtur ekuilibrin kur ai  kërcen.

Çdo tigër ka një rregullim unik të vijave që mund të barazohen me gjurmët e gishtërinjve.

Krokodilët gëlltisin shkëmbinj për të mbajtur ekuilibrin e tyre në ujë, gjë që e bën më të lehtë zhytjen.

Përmbajtja e yndyrës së qumështit të balenës është 50%, është qumështi më i yndyrshëm në planet.

Pudu është dreri më i vogël, madhësia e tij arrin 90 cm në gjatësi.

Qeni japonez pa qime nuk është  qen, por një peshk që jeton pranë gadishullit Korean dhe brigjeve të Japonisë.

Pranë anusit të kastorit fitohet substanca castoreum, e cila përdoret si aditiv parfumi dhe si shtesë ushqimore.

Speci etrusk peshon 2 gram dhe zemra e tij rreh me një shpejtësi prej 1500 rrahje në minutë.

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

About Author