Ajri duket i padukshëm sepse dërgon shumë pak ngjyrë në sytë tanë. Shumica e objekteve duket se kanë ngjyrë sepse thithin disa gjatësi vale, ose ngjyra, dhe reflektojnë përsëri tek ne. Objektet duken se janë ngjyra që reflektojnë në sytë tanë.

Ajri është një përzierje e gazrave, kryesisht azotit dhe oksigjenit, me molekula të vogla që janë shumë larg njëra -tjetrës. Gjatësia e valës së dritës mund të kalojë pranë këtyre molekulave pa i goditur ato.

Kur ato përplasen me një molekulë, ajo thith pak ngjyrë dhe e shpërndan pjesën tjetër, duke e përhapur atë në të gjitha drejtimet. Shumë pak prej saj na arrin në sy për këtë shkak ne nuk mundemi t’a vërejmë. Për shembull, aq shumë dritë blu e shpërndarë në atmosferë sa që e bën qiellin të duket blu.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author

Admin_S