Çmimi Nobel në Ekonomi shkoi për Klaudia Goldin

Çmimi Nobel në Ekonomi shkoi për Klaudia Goldin

Çmimi Nobel në Shkenca Ekonomike për vitin 2023 iu dha amerikanes Klaudia Goldini. Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave ka vendosur t’i japë Klaudia Goldinit cmimin Sveriges Riksbank 2023 në Shkencat Ekonomike për “dhënien e një kuptimi më të thellë të faktorëve që ndikojnë në mundësitë e grave në tregun e punës dhe sa kërkohet puna […]

Read More
 Ndiqni këto hapa për të dalë nga borxhi

Ndiqni këto hapa për të dalë nga borxhi

Ne shpenzojmë më shumë se sa fitojmë – e thënë shpesh dhe gjithmonë e vërtetë. Dhe kjo vetëm sa na shton stresin për pagimin e faturave, përgatitjen e ushqimit ose kursimin për të ardhmen. Këto strategji do t’ju ndihmojnë të dilni më shpejt nga borxhi, në mënyrë që të mund t’i vendosni paratë tuaja drejt […]

Read More
 Si e fitoi milionin e parë Elon Mask, njeriu më i pasur në botë

Si e fitoi milionin e parë Elon Mask, njeriu më i pasur në botë

Miliarderi Elon Mask, themeluesi dhe pronari i Tesla, X.com, SpaceX dhe The Boring Company, renditet si personi më i pasur në botë, sipas Forbes dhe Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, me një vlerë totale neto prej 236 miliardë dollarësh. Ndryshe nga miliarderët e tjerë dhe historitë e zakonshme të investimeve, Mask mori disa opsione të […]

Read More
 Çfarë është pozitiviteti toksik dhe si i shkatërron kompanitë?

Çfarë është pozitiviteti toksik dhe si i shkatërron kompanitë?

Një kulturë korporative e mirësjelljes artificiale dhe shmangies së konflikteve është shumë e dëmshme për biznesin dhe punonjësit në planin afatgjatë, argumenton psikologia sociale Tesa Vest. Sipas saj, punonjësit në kompani në mbarë botën janë nën presion për të qenë gjithmonë të sjellshëm, të buzëqeshur, të dhembshur dhe të kujdesshëm, të cilat padyshim janë cilësi […]

Read More
 Për kë duan të punojnë njerëzit sot?

Për kë duan të punojnë njerëzit sot?

Menaxhimi i njerëzve nuk është një punë e lehtë. Të punosh për të tjerët dhe të jesh i varur kërkon gjithashtu përpjekje dhe cilësi të caktuara. Dikush do të thoshte se nevojat e të dyve janë individuale, por shkenca është përfshirë prej kohësh në marrëdhënie të tilla dhe janë vendosur disa rregulla që dihet se […]

Read More
 Kur negociatat ngecin: Luftimi i “mjeshtrave” të negociatave

Kur negociatat ngecin: Luftimi i “mjeshtrave” të negociatave

Si të silleni me ata që sillen në mënyrë të vrazhdë në negociata dhe nuk hezitojnë të ndjekin frazën – “qëllimi justifikon mjetet”? Kur një negociator përdor teknika shtytëse, ai tregon se qëllimi i tij i vetëm është të fitojë dhe se suksesi i negociatave dhe bashkëpunimi i vazhdueshëm nuk është shqetësimi i tij më […]

Read More
 Si mendojnë njerëzit e suksesshëm

Si mendojnë njerëzit e suksesshëm

Ata që kanë sukses në jetë dhe admirohen nga të tjerët janë të ndryshëm. Të paktën sipas disa teorive. Ata e shohin botën ndryshe, mendojnë dhe veprojnë ndryshe. Më poshtë, lexoni disa rregulla të përgjithshme me të cilat njerëzit e suksesshëm ndryshojnë nga njerëzit e tjerë. 1. I bëjnë gjërat më të thjeshta. 2. Ata […]

Read More