Entuziastët tashmë janë duke arritur mbingarkesa epike duke përdorur CPU-në e re të AMD-së.

Në kontekst: Nuk është sekret që AMD po vjedh nga Inteli dhe ngadalë por me siguri duke copëtuar një pjesë të konsiderueshme të tregut. Tani po fiton edhe më shumë respekt në mendjet e lojtarëve dhe entuziastëve të mbingarkesës me një procesor që shkatërron rekordet botërore.

CPU-të desktop Ryzen 5000 në momentin që u lëshuan, ato u shitën brenda disa minutash në të gjithë shitësit kryesorë, duke çuar në skenarin më të njohur të komponentëve të lakmuar që përfunduan në eBay me çmime të fryra.

Ka një arsye të mirë për kërkesën e lartë. Kjo CPU ofron performancë solide kur krahasohen me Intel Core i9-10900K në skenarë të vetëm dhe lojëra, por gjithashtu ofron më shumë bërthama, që do të thotë performancë mahnitëse më e shpejtë e produktivitetit.

Mbingarkuesit janë gjithashtu entuziastë për procesorët e rinj dhe kanë qenë të zënë duke shtyrë kufijtë më larg duke përdorur metoda ekzotike të ftohjes. Mbingarkuesi i famshëm HiCookie arriti të marrë Ryzen 9 5950X në 6.362 GHz në të 16 bërthamat ndërsa përdor ftohjen e azotit të lëngët. Kjo u arrit duke përdorur një pllakë amë Gigabyte X570 Aorus Master dhe 16 GB memorie Corsair DDR4.

Mbingarkesa ishte mjaft e qëndrueshme për të lejuar një përdorim të Cinebench R20, i cili dha një rezultat prej 15,517 pikësh. Për referencë, njësia e përdorur në rishikimin tonë arriti një rezultat prej 10,157 pikë, kështu që rezultati i ri është vërtet mbresëlënës.

Ky duket të jetë rezultati më i lartë i verifikuar, dhe sigurisht që është më i larti për një përpunues të konsumatorit të këtij kalibri. Paraardhësi i tij, Ryzen 9 3950X u ngjit në një maksimum prej 6,073 MHz në azot të lëngët, duke arritur një rezultat Cinebench R20 prej 12,757 pikë.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author