Mjekësia bërthamore ndryshon nga teknologjitë e tjera të imazhit diagnostik sepse përcakton praninë e sëmundjes në bazë të ndryshimeve metabolike dhe jo të ndryshimeve në strukturën e organeve. Teknologët e mjekësisë bërthamore operojnë pajisje që zbulojnë dhe hartojnë një ilaç radioaktiv brenda trupit të një pacienti për të krijuar imazhe diagnostikuese.

Imazhet pastaj prodhohen në një ekran kompjuteri ose në film për diagnostikim nga ekipi i kujdesit shëndetësor. Duke administruar pacientët me këto radiofarmaceutikë ata mund të monitorojnë karakteristikat dhe funksionet e indeve ose organeve në të cilat lokalizohen ilaçet.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author