Nëse doni të rregulloni situatën tuaj financiare, gjithçka që duhet të bëni është të ndryshoni zakonet e këqija.

Dallimi mes atyre që kursejnë dhe atyre që sillen në mënyrë të papërgjegjshme me paratë nuk është vetëm në kujdesin e çdo denari.

Njerëzit kursimtarë marrin përgjegjësinë për jetën e tyre dhe gabimet që bëjnë. Shikoni listën e gjërave që nuk duhet të bëni dhe zakoneve që duhet të ndryshoni.

  • Pavarësisht nëse jeni nën ose mbi 30 vjeç, është koha të filloni të investoni në të ardhmen.
  • Asnjëherë mos i dyfishoni borxhet tuaja. Mundohuni t’i pastroni ato ngadalë por me siguri.
  • Pirja e duhanit është kryesisht e dëmshme për shëndetin tuaj, por gjithashtu përfaqëson një pjesë të rëndësishme të buxhetit tuaj.
  • Mbani paratë në llogarinë tuaj.
  • Mos praktikoni blerjet pa plan dhe nevojë, përcaktoni prioritetet tuaja dhe blini atë që ju nevojitet në të vërtet.
  • Mos u kërkoni prej prindërve. Kjo është një mënyrë tjetër e huamarrjes.
  • Mos kërkoni një rritje page nëse nuk e meritoni vërtet atë. Mësoni të vlerësoni paratë që keni në xhep dhe mos fajësoni të tjerët  për deficitin tuaj financiar.
  • Mos prisni derisa të martoheni për të filluar planifikimin e financave.
  • Mos mendoni se investimi është i mërzitshëm. Ky do të jetë i dobishëm në të ardhmen
  • Mos mendoni vetëm për veten, përfshihuni në ndonjë punë humanitare. Përveç vetes, kurseni për ata që ju rrethojnë. Kështu do ta kuptoni më mirë fuqinë e kursimit.

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

About Author