1.Kafeja është produkti i dytë më i tregtuar në planet. E para është nafta.

2. Në nivel global, ne pimë mbi 400 miliardë kafe në vit.

3. Kofeina që gjendet në kafe rrit efektin e disa analgjetikëve, si aspirina dhe paracetamoli.

4. Me vetëm një filxhan kafe, trupi merr 300 fitokemikale që veprojnë si antioksidantë dhe mund të qëndrojnë në trup deri në një muaj. Antioksidantët i japin kafesë shijen e hidhur.

5. Në fillim  kafeja hahej. Afrikanët përzienin kafenë me proshutën .

6. Ka një konkurs ku garuesit nuhasin dhe shijojnë kafetë që duhet ti identifikojnë. Këto janë kafe të ndryshme nga e gjithë bota dhe fitues është ai që i merr me mend më shpejt.

7. Hulumtimet e reja kanë treguar se kafeja është një burim i pasur antioksidantësh, duke kontribuar ndjeshëm në dozën tuaj ditore të antioksidantëve. Antioksidantët mund të ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave tuaja nga oksidimi dhe ndihmojnë trupin tuaj të luftojë sëmundjet e zemrës, kancerin dhe plakjen e parakohshme!

8. Studimet tregojnë se njerëzit që pinë kafe janë të relaksuar dhe më të interesuar për punën e tyre. Kofeina ndihmon në rivendosjen dhe ruajtjen e vigjilencës – duke përmirësuar efikasitetin dhe duke përmirësuar disponimin tuaj. Është pija perfekte për t’ju dhënë energji gjatë gjysmës së dytë të ditës së punës!

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

About Author