Është thelbësore të qëndroni pozitivë në punë dhe në jetë në përgjithësi, sepse kjo është e vetmja mënyrë për t’i mbijetuar ritmit të shpejtë, stresit, problemeve, dobësisë financiare në stilin e sotëm të jetesës.

Ka truke të vogla që mund t’ju ndihmojnë në këtë, këto janë zakonet që praktikojnë njerëzit pozitivë:

1. Kanë rituale qetësuese

Hulumtimet kanë treguar se ushtrimet dhe meditimi janë të lidhura me një disponim të mirë.

2. Ata përdorin pozitivitetin në kohë sfiduese

Në një analizë të publikuar, shkencëtarët sugjerojnë se të menduarit optimist në vazhdimësi mund të ndihmojë njerëzit elastik të përballen me sfidat e jetës.

3. E pranojnë edhe negativen

Askush nuk është imun ndaj gjërave të vështira në jetë – madje as optimistët. Çelësi është të qëndroni pozitiv, por të bazuar  në realitet.

4. Ata nuk abuzojnë me veten

Shumë prej nesh janë shpesh kritikët tanë më të këqij, por njerëzit pozitivë kanë mësuar ta pranojnë veten ashtu siç janë.

5. Largohuni nga marrëdhëniet toksike

Shumë here  jemi si ata me të cilët  shoqërohemi…

6. Ata festojnë fitore të vogla

Njerëzit pozitivë i konsiderojnë sukseset e mëdha dhe fitoret e vogla po aq të vlefshme.

7. Ata nuk e lënë optimizmin e tyre të pengojë qëllimet e tyre

Hulumtimet kanë treguar se pikëpamjet e vazhdueshme pozitive krijojnë të menduarit përrallor, i cili nuk mund të ndërhyjë në realizimin e arritjeve.

8. Ata planifikojnë përpara

Ata që janë optimistë realistë besojnë se kanë më shumë kontroll mbi marrëdhëniet dhe rrethanat e tyre. Është e rëndësishme të kuptosh situatën aktuale ose planifikimi “bëhet i tepërt”.

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

About Author