Qeveria e Arabisë Saudite zbuloi planet e saj në vitin 2021 për qytetin Neom, duke përfshirë një megastrukturë të quajtur The Line.
Qyteti i propozuar futuristik do të vendoset në veriperëndim të vendit të Gjirit, pranë Detit të Kuq, sipas një njoftimi nga princi, Mohammed bin Salman.

The Line po përshkruhet si një qytet vertikal me një ndërtesë, i pajisur me pasqyra të jashtme, mjaftueshëm i madh për të strehuar 9 milionë njerëz – së bashku me gjithçka që u nevojitet, nga parqet dhe ujëvarat deri te taksitë fluturuese dhe shërbyeset robotë. Madje ka plane për të përfshirë një hënë artificiale që banorët të shikojnë atë.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

About Author

Admin_S