Zogjtë mund të hanë spec djegës mjaft qetë dhe të mos reagojnë ndaj djegjes së tij.

Një dre uji jeton në Kinë, nuk ka brirë, por ka dhëmbë.

Macet shtëpiake të rritura përdorin mjaullime për të tërhequr njerëzit, jo për të komunikuar me njëri-tjetrin. Macat  e egra nuk mjaullijnë fare.

Për t’u mbrojtur nga armiqtë, oposumi bëhet sikur  të jetë i vdekur, bie në tokë dhe lëshon një erë të keqe.

Ndryshe nga besimi popullor, demi nuk sulmon ngjyrën e kuqe, por objektin në lëvizje. Demat nuk bëjnë dallime midis ngjyrave.

Arinjtë polarë vrapojnë me 40 km në orë

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

About Author