Temperatura më e lartë e prodhuar në laborator u regjistrua në rreth 920,000,000 F (511,000,000 C) për testimin e reaktorit të shkrirjes tokamak në Princeton, Nju Xhersi, SHBA.

A keni menduar ndonjëherë pse gjirafat janë kafshë kaq të qeta, sepse nuk kanë korda vokale për të bërë zhurmë.

Uji i nxehtë ngrin më shpejt se uji i ftohtë.

Albert Einstein kishte probleme me të folurin në moshë të re.

Shkencëtarët kanë zbuluar më shumë se 20 planetë jashtë sistemit tonë diellor.

Anija kozmike udhëton shumë shpejt duke arritur deri në 40,000 mph.

Truri mesatar i mashkullit është më i madh se truri mesatar i femrës (1.4 kg deri në 1.25 kg).

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

About Author