Aktiviteti ekonomik në shumë pjesë të botës ka treguar elasticitet ndaj sfidave, por perspektiva afatmesme për rritjen globale mbetet e dobët, deklaroi Komiteti Ndërkombëtar Monetar dhe Financiar i FMN-së (IMFC) pas takimit pranveror të FMN-së dhe Bankës Botërore në Uashington.

Inflacioni ka rënie në shumicën e rajoneve të botës, por këmbëngulja e tij kërkon kujdes pasi luftërat dhe konfliktet e vazhdueshme vazhdojnë të rëndojnë ekonominë globale, shtuan konkluzionet e IMFC nga takimi i 15 majit dhe 20 prillit në Uashington.

Ekonomia globale, siç thuhet në deklaratën e FMN-së, përballet gjithashtu me sfida strukturore urgjente si ndryshimet klimatike, borxhet, pabarazitë në rritje, si dhe rreziqet e fragmentimit gjeopolitik.

Përgatiti dhe përmblodhi:
WWW.STUDENTET.MK

About Author

Admin_S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *