Artistët supozohet të jenë ndër më pak të rrezikuarit për të humbur punën e tyre për shkak të automatizimit, por çfarë ndodh kur tiparet e mundësuara nga AI fillojnë të pikturojnë, editojnë dhe bëjnë pjesë të tjera të punëve të tyre për ta? Mjetet e AI tashmë kanë filluar të automatizojnë ato që kanë qenë procese manuale që kërkojnë kohë – por rezultatet mund të jenë të mira për krijimtarinë e artistëve.

Kompanitë që prodhojnë mjete krijuese standarde të industrisë si Adobe dhe Celsys kanë shtuar vitet e fundit tipare AI(Intelegjenca artificiale) në softuerin e tyre artistik dixhital me shpresën se kjo do të përshpejtojë rrjedhat e punës duke eleminuar punën e zhurmshme dhe t’u japë artistëve më shumë kohë për të eksperimentuar. Nga mjetet e të mësuarit makinerik që ndihmojnë në gjetjen e kornizave specifike të videove më shpejt, te tiparet që ngjyrosin në vepra të tëra të artit të linjës me vetëm një buton, AI po përfshihet në mënyra delikate, por çuditërisht me ndikim.

Karakteristikat më të mira të AI mund të ndihmojnë artistët dhe të presin detyra të përsëritura, Kjo mund të nënkuptojë një veçori të prerjes së zgjuar që njeh automatikisht subjektin e një fotoje ose etiketimin automatik të imazhit për t’i ndihmuar njerëzit të gjejnë më shpejt fotot e aksioneve. Ata ende do të kërkojnë kontrollin e një artisti, gjithashtu. “Kreativiteti është thellësisht njerëzor”.

Celsys është optimist se mjetet që po ofron janë në interesin më të mirë të artistëve, sesa teknologjitë që synojnë t’i zëvendësojnë ato. “Ne mendojmë se tiparet e AI janë vetëm një lloj karakteristikash brenda një mjeti arti dixhital,” tha një zëdhënës i Clip Studio. “Shpresa jonë është që krijuesit t’i përdorin lehtësisht këto mjete në mënyrën më të mirë për ta.”

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author