Shtëpia italiane e modës luksoze Prada ka njoftuar se do të jetë partnere me Axiom Space për të projektuar dhe zhvilluar hapësirën hënore të gjeneratës së ardhshme të NASA-s për misionin e ardhshëm Artemis III Moon 2025.

Në një deklaratë të përbashkët, shtëpia luksoze e modës njoftoi se inxhinierët e saj do të punojnë së bashku me ekipin e Axiom Space Systems për të projektuar dhe zhvilluar njësinë e re të lëvizshmërisë ekstravehikulare Axiom (AxEMU).

“Karakteri i vazhdueshëm progresiv dhe largpamës i Pradës për njerëzimin është zgjeruar në dëshirën që të aventurohet në horizonte të reja të guximshme: hapësirën,” tha Drejtori i Marketingut i Prada Group, Lorenzo Bertelli.

“Ekspertiza teknike e Pradës me lëndët e para, teknikat e prodhimit dhe konceptet novatore të projektimit do të sjellë teknologji të përparuara instrumentale për të siguruar jo vetëm komoditetin e astronautëve në sipërfaqen hënore, por edhe konsideratat aq të nevojshme të faktorëve njerëzorë që mungojnë nga hapësirat e trashëguara,” tha Michael Suffredini, CEO i Axiom Space.

Kostumet hapësinore të brezit të ardhshëm janë projektuar për të mbrojtur anëtarët e ekuipazhit nga «sfida unike e hapësirës dhe e mjedisit hënor», si dhe për të siguruar «fleksibilitet më të madh» dhe «mbrojtje më të madhe» për t’i bërë ballë mjedisit të ashpër hënor.

“Duke përdorur teknologjitë dhe dizajnin inovativ, këto pajisje hapësinore do të bëjnë të mundur eksplorimin e sipërfaqes hënore më shumë se kurrë më parë,” tha Axiom Space.

Kostumet hapësinore të gjeneratës së ardhshme janë përshkruar si njëhap revolucionar dhe i rëndësishme në eksplorimin e hapësirës, duke hapur një horizont të ri për markat e modës luksoze.

Trajneri, Heron Preston dhe Balenciaga kanë bashkëpunuar kohët e fundit me NASA-n për koleksionet e ndryshme hapësinore, ndërsa tani Prada është vendosur të thyejë terren të ri, duke dalë përtej dizajnit.

Misioni hapësinorë  Artemis III 2025 do të jetë misioni i parë i zbarkimit në hënë që nga viti 1971, dhe NASA-n synon që kësaj here të zbarkojë “gruan e parë dhe personin e parë me ngjyrë” në sipërfaqen e hënës.

Ata do të kalojnë një javë në hënë para se të kthehen në tokë.

Përmblodhi dhe përshtati:

STUDENTET.MK

About Author