LinkedIn është një mjedis virtual që hap dyert drejt shumë mundësive për avancimin profesional dhe ndërtimin e rrjetit të kontakteve. Për të përfituar maksimumin nga ky burim i pasur i informacionit dhe kontakteve të biznesit, është e rëndësishme të kuptoni se si ta përdorni LinkedIn në mënyrë efektive.

Përdorimi i LinkedIn në mënyrë efektive është një proces i vazhdueshëm i të mësuarit dhe përsosjes. Duke e kuptuar fuqinë dhe potencialin e kësaj platforme, ju mund të ndërtoni një karrierë të suksesshme dhe të zhvilloni një rrjet të fuqishëm të kontakteve profesionale.

Çfarë është LinkedIn?

Është rrjeti më i madh social për profesionistët, me më shumë se 950 milionë anëtarë. Anëtarët mblidhen në këtë faqe për të krijuar një prani profesionale në internet për veten e tyre, si dhe për bizneset dhe organizatat e tyre. Përdoreni atë mire, dhe LinkedIn mund t’ju ndihmojë të gjeni një punë, të merrni klientë, të krijoni lidershipin tuaj dhe të gjeneroni drejtime për produktet/shërbimet B2B.

Një përvojë personale

Në rastin tim, pasi fillova të përdor LinkedIn, pashë rezultatet e mëposhtme brenda dy muajve:

 • Tërhoqa tre klientë të rinj potencialë të pavarur (njëri prej të cilëve u shndërrua në një projekt me pagesë).
 • Më ftuan në intervista pune (përfshirë një vend të lirë pune të papublikuar).
 • Kam marrë tre oferta pune (pas përfundimit të procesit të rekrutimit).

I mora të gjitha këto edhe pse shumica e postimeve të mia po merrnin vetëm rreth 100 shikime. Në këtë udhëzues të përmbledhur, do të mësoni se si të përdorni LinkedIn në mënyrë efektive, pavarësisht nga qëllimet tuaja. Andaj nëse doni të mësoni më shumë se si të përdorni LinkedIn në mënyrë efektive, atëherë vazhdoni të lexoni!

Së pari, do të nisim duke ju ofruar tetë këshilla për përdorimin e LinkedIn-it me efikasitet. Më pas, do të shpjegojmë se si të postoni në LinkedIn në mënyrë strategjike dhe cilat lloje të përmbajtjes të përdorni për të arritur maksimumin nga kjo platformë. Pasi të kemi përfunduar me këtë, do të hulumtojmë më tej se si të përdorim LinkedIn për të zhvilluar rrjetin tonë të kontakteve. Nëse jeni të interesuar për të kuptuar se si të përdorni LinkedIn për të përfituar biznesin tuaj, ne gjithashtu do të shpjegojmë mjete dhe strategji të ndryshme për t’ju ndihmuar me marketingun dhe për të rritur prezencën tuaj online.

8 këshilla fuqizuese: Gjithçka fillon NGA profili JUAJ


Suksesi në LinkedIn fillon me një profil të bindshëm dhe efektiv. Profili juaj në LinkedIn është si rezymeja apo kartvizita juaj në internet. Ai jo vetëm paraqet përvojën tuaj të punës, arsimimin dhe trajnimin, por shkon edhe përtej tyre duke ofruar dëshmi për përfshirjen tuaj në aktivitete shoqërore dhe më tepër. LinkedIn vazhdimisht shton veçori të reja për të ndihmuar për qëllimet tuaja profesionale. Merrni këto 8 këshilla kryesore për të krijuar një profil të shkëlqyer në LinkedIn:

 1. Përdorni LinkedIn për të shprehur interesin tuaj për një kompani të caktuar

Nëse jeni në kërkim të mundësive të reja pune ose doni të shprehni interesin tuaj për një kompani të veçantë, LinkedIn ofron një mënyrë të lehtë për ta bërë këtë. Përmes veçorisë së re në platformë, ju mund të shprehni interesin tuaj në mënyrë diskrete dhe profesionale. Në vend që të dërgoni një aplikim të hapur, ju mund të përdorni këtë opsion për të ndërvepruar me kompaninë në mënyrë më të përmbajtshme dhe të reflektuar.

Si të përdorni këtë veçori? Shkoni në profilin e kompanisë për të cilën jeni të interesuar dhe navigoni në skedën “About”. Atje do të gjeni një buton ku mund të shprehni interesin tuaj. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar një dialog të hapur me kompaninë dhe treguar angazhimin tuaj ndaj tyre. Ju gjithashtu mund të përfitoni nga ky moment për të zbuluar më shumë për kulturën dhe vlerat e tyre, duke ju bërë gati për një proces të ardhshëm aplikimi. Përdorimi i kësaj veçorie ju lejon të bëni një hap të qëlluar drejt arritjes së objektivave tuaja profesionale.

LinkedIN
 1. Artikuj bashkëpunues për ndihmë në karrierë (collaborative articles)

Një strategji e fuqishme për të shfrytëzuar LinkedIn-in për të gjetur mundësi të reja pune është përdorimi i artikujve bashkëpunues për të ndarë ekspertizën tuaj dhe për të rritur ndikimin tuaj në fushën tuaj të interesit. Kjo veçori e re e LinkedIn fillon bisedat me mbështetje të teknologjisë AI, të zhvilluara nga ekipi editorial i LinkedIn.

Për të gjetur artikuj bashkëpunues, mund të shikoni listën e tyre të disponueshme ose të kërkoni fjalë kyçe të lidhura me aftësitë tuaja ose temat që ju interesojnë në shiritin e kërkimit të LinkedIn. Mund të gjeni një listë të aftësive relevante në profilin tuaj dhe të shfrytëzoni këtë për të gjetur artikujt që përbëjnë një rëndësi të veçantë për ju. Duke ndjekur dhe duke lexuar këto artikuj, do të jeni në gjendje të përfitoni nga përvoja dhe dija e të tjerëve, duke rritur njohuritë dhe duke ndërtuar një prezencë më të fortë profesionale në LinkedIn. Ndiqni faqen dhe qëndroni të përditësuar për artikujt bashkëpunues që ofrojnë këshilla dhe udhëzime të rëndësishme për zhvillimin e karrierës suaj.

 1. Festoni një rast për të shfaqur suksesin tuaj

Funksioni i festimit të një rasti në LinkedIn është një mjet i shkëlqyer për të ndarë momentet e suksesit dhe për të treguar arritjet tuaja në profilin tuaj. Përmes këtij veprimi, ju mund të festoni çdo gjë, nga arritjet më të mëdha në karrierë deri te sukseset më të vogla, si përfundimi i një trajnimi apo certifikate.

Nëse shoqëria juaj reagon ose komenton festimin tuaj, aktiviteti i tyre do të shfaqet në profilin tuaj, duke e bërë atë një mënyrë të shkëlqyer për të përcjellë sukseset tuaja me bashkëpunëtorët dhe rrjetin tuaj. Për më tepër, duke komentuar festimet e të tjerëve, ju krijoni raste për të forcuar marrëdhëniet profesionale dhe për të rritur prezencën tuaj në LinkedIn.

Festoni suksesin tuaj dhe ndajeni me botën profesionale!

 1. Përcaktoni qëllimin tuaj në LinkedIn

Për të udhëhequr aktivitetin tuaj në LinkedIn në mënyrë efektive, është e rëndësishme të keni një qëllim të qartë. Qëllimi juaj do të përcaktojë të gjitha veprimet tuaja, duke filluar nga informacioni që përfshini në profilin tuaj deri te postimet që publikoni.

Para se të filloni, përqendrohuni për të qenë të qartë nëse dëshironi të arrini një punë, të tërhiqni klientë potencial, ose të zgjidhni sa më shumë mundësi për të mbajtur fjalime publike. Përcaktojeni qëllimin tuaj kryesor dhe përdorni atë si një udhërrëfyes për aktivitetin tuaj në LinkedIn. Duke fokusuar në një qëllim të vetëm, do të jeni në gjendje të përqendroheni dhe të orientoheni drejt arritjes së tij.

 1. Plotësoni të gjitha fushat

Për të shfaqur ekspertizën tuaj në mënyrë efektive, është e rëndësishme të plotësoni të gjitha fushat në profilin tuaj të LinkedIn. Kjo platformë ofron një gamë të gjerë karakteristikash që mund të shfrytëzohen për të prezantuar përvojën dhe aftësitë tuaja në mënyrë të detajuar. Profili juaj në LinkedIn mund të jetë aq i fortë sa mund të shërbejë si një rrezyme dhe portofol online.

Duke përdorur funksionalitetet e disponueshme, si fotoja e profilit, imazhi i kopertinës, titulli, përvoja e punës, arsimimi, aftësitë, rekomandimet, dhe të tjera, ju mund të ndërtoni një profil të plotë dhe të ndikueshëm. Merrni parasysh secilën pjesë të profilit dhe sigurohuni që të plotësoni të gjitha fushat në mënyrë që të prezantoni veten tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme për potencialin tuaj profesional dhe biznesin.

 1. Aktivizoni modalitetin e krijuesit apo “Creator mode”.

Aktivizoni Modalitetin e Krijuesit për të përmirësuar prezantimin tuaj në LinkedIn dhe për të përfituar nga veglat dhe veçoritë shtesë që ju ofron. Kjo mënyrë e prezantimit ju lejon të eksploroni më shumë mundësi për të arritur qëllimet tuaja profesionale.

Nëse aktivizoni Modalitetin e Krijuesit, do të përfitoni nga disa veçori kyçe:

 • Temat (topics): Mund të identifikoni dhe të shfaqni temat kryesore për të cilat postoni zakonisht përmes hashtags në hyrjen e profilit tuaj. Kjo jo vetëm që ju bën më të zbulueshëm për anëtarët e tjerë të LinkedIn, por gjithashtu tërheq personat që janë të interesuar për ato tema specifike. Temat mund të mbivendosen me përmbajtjen tuaj, duke e bërë atë më të qasshme dhe të përshtatshme për audienca të ndryshme.
 • Seksioni “Featured”: Ky seksion shfaq përmbajtjen tuaj origjinale në profilin tuaj dhe theksohet në mënyrë të veçantë, duke e bërë atë të shihet më lehtë nga vizitorët e profilit tuaj. Këtu mund të shfaqni projekte, artikuj, video, dokumente, prezantime, dhe materiale të tjera që dëshironi të përfaqësoni për potencialin tuaj profesional.
 • LinkedIn Live Video dhe Newsletter: Me Modalitetin e Krijuesit të aktivizuar, ju mund të transmetoni video drejtpërdrejt nga llogaria juaj dhe të jeni në kontakt me audiencën tuaj në një mënyrë më dinamike dhe të afërt. Po ashtu, mund të përdorni këtë modalitet për të publikuar newsletter dhe gazeta informative për të treguar ekspertizën tuaj dhe për të përfshirë audiencën në temat dhe projektet tuaja.

Aktivizimi i Modalitetit të Krijuesit ju jep një avantazh të rëndësishëm për të prezantuar veten tuaj në LinkedIn dhe për të zhvilluar një prezencë më të fortë dhe me ndikim në rrjetin profesional.

 1. Identifikoni Fjalët Kyçe për Profilin Tuaj në LinkedIn

Në LinkedIn, njerëzit ju zbulojnë përmes motorit të kërkimit të platformës. Është e rëndësishme të vendosni veten në vendin e audiencës tuaj të synuar duke identifikuar fjalët dhe frazat kyçe që ata mund të përdorin kur kërkojnë një profesionist si ju.

Zgjidhni një fjalë kyçe kryesore që përfaqëson ekspertizën dhe fushën tuaj të interesit. Përdorni këtë fjalë kyçe në titullin tuaj dhe seksionin “About” të profilit tuaj. Pastaj, shtoni fjalë kyçe dytësore në seksionin “About” për të përqafuar një gamë më të gjerë të fushave të interesit tuaj. Gjithashtu, sigurohuni të shtoni fjalë kyçe në seksionin e përvojës, si titujt e punës ose përshkrime të ngjashme, për të rritur vizibilitetin tuaj në kërkime.

Mësoni më shumë rreth përzgjedhjes së fjalëve kyçe të duhura për profilin dhe rezumën tuaj në LinkedIn për të siguruar që të jeni në qendër të vëmendjes së audiencës tuaj të synuar. Identifikimi i fjalëve kyçe të duhura është një hap i rëndësishëm drejt të qenit të gjetshëm dhe tërheqës për potencialin tuaj profesional.

 1. Krijo një Faqe për Biznesin tënd të Pavarur

Nëse jeni një profesionist i pavarur, konsulent, ose posedoni një biznes të vogël, krijimi i një Faqe për Biznesin tënd në LinkedIn është një hap i rëndësishëm drejt ndërtimit të një prezence profesionale të fuqishme në platformë. Kjo faqe ju lejon të prezantoni biznesin tuaj, shërbimet që ofroni, dhe të komunikoni me audiencën tuaj potenciale në një mënyrë të strukturuar dhe profesionale.

Kur të listoni përvojën tuaj si profesionist i pavarur nën seksionin e përvojes, lidheni atë me faqen e biznesit tuaj. Kjo do të lejojë që vizitorët e profilin tuaj të kenë qasje të drejtpërdrejtë në faqen e kompanisë suaj për të mësuar më shumë rreth shërbimeve dhe përvojës suaj profesionale.

Krijimi i faqeve të kompanisë në LinkedIn ofron veçori të ndryshme që nuk janë të disponueshme në profilin personal. Për shembull, ju mund të organizoni ngjarje, të listoni produkte dhe të monitoroni analitikat e ndryshme për të kuptuar më mirë angazhimin dhe përgjigjet e audiencës suaj.

Në fund të fundit, mos harroni që profilii kuaj në LinkedIn kërkon një punë të vazhdueshme. Përpiquni të optimizoni dhe të përmirësoni profilin tuaj në mënyrë konstante, duke përfshirë më shumë përmbajtje dhe duke përmirësuar strategjitë e komunikimit për të rritur përgjigjen dhe angazhimin në platformë.

Strategjitë për Postime Efektive në LinkedIn

Tani që profili juaj ka përfunduar, shqetësimi juaj i radhës është se çfarë të postoni në llogarinë tuaj. Kur bëhet fjalë për të përcaktuar përmbajtjen për të postuar në llogarinë tuaj të LinkedIn-it, është e rëndësishme të kuptoni opsionet dhe të zgjidhni ato që përshtaten më mirë me qëllimet dhe audiencën tuaj. LinkedIN ju ofron disa mundësi:

 • Foto. Nëse doni të dalloheni në çdo platformë të mediave sociale, çdo postim që publikoni duhet të ketë një pamje vizuale. Një foto është lloji më i zakonshëm i pamjes që mund të shpërndani. Gjithmonë përfshini një foto me një postim me tekst. Sigurohuni që çdo postim të përmbajë një imazh cilësor, ndërsa madhësia e rekomanduar është të paktën 400 (gjerësi) x 400 (lartësi) piksel, me një madhësi maksimale skedari prej 8 MB.
 • Video. Viedo përmbajtjet janë një mjet i fuqishëm për të kapur vëmendjen e audiencës dhe për të lidhur më ngushtë me ta. Në LinkedIn, ju mund të ngarkoni video me përmbajtje të rëndësishme dhe të ndërlikuara që ofrojnë informacion dhe vlerë për ndjekësit tuaj. Video inçizimet janë bërë lloji më i popullarizuar i përmbajtjes, duke grumbulluar zakonisht numrin më të madh të shikueshmërisë dhe interesimit. Videoja gjithashtu ndihmon audiencën tuaj të lidhet më shpejt me ju, sepse ata mund të shohin më shumë për personalitetin tuaj. LinkedIn kufizon kohëzgjatjen e videos që mund të ngarkoni: 15 minuta kur ngarkoni nga desktopi dhe 10 minuta nga aplikacioni celular.
 • Punë. Nëse jeni në kërkim të talenteve për biznesin tuaj ose për një projekt të veçantë, postimi i pozicionit të lirë është një mënyrë e shkëlqyer për të angazhuar kandidatët potencialë. Sigurohuni që postimi të përmban informacion të qartë dhe të detajuar rreth pozicionit dhe kualifikimeve të kërkuara.
 • Sondazh. Një sondazh ose një sondazh me zgjedhje të shumëfishta është një lloj tjetër përmbajtjeje që mund të postoni në LinkedIn. Përdorimi i sondazheve është një mënyrë e shkëlqyer për të angazhuar audiencën tuaj dhe për të marrë komente dhe pikëpamje të tyre në një temë të caktuar. Përveç marrjes së komenteve nga lidhjet tuaja, një sondazh është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të arritur një audiencë më të gjerë. Kjo sepse sa herë që dikush në rrjetin tuaj i përgjigjet sondazhit tuaj, lidhjet e tyre njoftohen.
 • Dokumenti. Ngarkimi i dokumenteve në postimet tuaja është një mënyrë e mirë për të ndarë informacione të rëndësishme me audiencën tuaj. Kjo mund të përfshijë listat e kontrollit, raporte specifike, prezantime, rezyme dhe më shumë. Edhe pse është një tipar më pak i përdorur, LinkedIN jep mundësinë të ndani dokumente në postimet tuaja, duke mbështetur llojet e skedarëve si DOC, DOCX, PDF, PPT dhe PPTX. Mund të ngarkoni një dokument nga kompjuteri juaj, Dropbox ose OneDrive.
 • Artikuj. Publikimi i artikujve në LinkedIn bën të mundur që ju të ndani mendimet tuaja dhe të shkruani për temat që ju interesojnë. Artikujt janë më të gjatë se postimet tradicionale dhe ofrojnë një mundësi për të shkruar për çështje më të thella dhe të komplekse. Ato janë të kërkueshme si brenda LinkedIn ashtu edhe nga motorët e kërkimit (nëse e keni vendosur dukshmërinë në publike). Sa herë që publikoni një artikull, lidhjet dhe ndjekësit tuaj e shohin atë në burimet e tyre të lajmeve. Mund të shfaqet edhe në njoftimet e tyre.
për çfarë duhet të postoj?

Kur bëhet fjalë për përmbajtjen tuaj në LinkedIn, është e rëndësishme të përqendroheni në temat dhe mesazhet që përputhen me qëllimet tuaja profesionale dhe imazhin që dëshironi të krijojë për veten tuaj. Një këshillë e dobishme që kam hasur është të kem gjithmonë parasysh një pyetje: Për çfarë dëshironi të njiheni?

Për shembull, nëse qëllimi juaj në LinkedIn është të gjeni një punë si redaktor, atëherë do të dëshironi të njiheni si një redaktues me përvojë dhe të aftë. Kjo do të thotë që postimet tuaja duhet të jenë rreth temave që lidhen me redaktimi. Këto mund të përfshijnë shkrimin, gabimet e zakonshme të shkrimit, redaktimi si punë, si të bëheni redaktor, jetën si redaktor, e kështu me radhë.

Nëse jeni një dizajner grafik i pavarur dhe qëllimi juaj është të tërheqni klientë të mundshëm, atëherë do të dëshironi të njiheni si një komunikues i shkëlqyer vizual. Postimet tuaja në LinkedIn duhet të jenë më pas rreth tendencave të dizajnit grafik, shembujve të pamjeve efektive, mjeteve dhe burimeve përkatëse… besoj që e kapet idenë.

Me pak fjalë, identifikoni një pjesë të vogël të temave të përmbajtjes që janë në përputhje me atë për të cilën dëshironi të njiheni. Pasi të keni publikuar disa postime në LinkedIn, shfletoni nëpër postimet tuaja. A mund të tregojnë njerëzit se kush jeni dhe çfarë bëni vetëm në bazë të postimeve tuaja?

A duhet të postoj gjëra personale në LinkedIn?

Kam parë shumë debate për këtë. Disa njerëz madje kanë marrë komente me urrejtje pasi kanë postuar tema personale.

Unë them që mund të postoni gjëra personale – për sa kohë që siguroheni që mbështet qëllimin tuaj dhe përputhet me atë për të cilën dëshironi të njiheni. Lidheni atë me një nga temat tuaja të përmbajtjes. Prandaj, nëse zgjidhni të përfshini përvojat ose historitë personale në postimet tuaja, sigurohuni që ato të mbështesin qëllimin tuaj dhe të lidhen me temat tuaja kryesore të përmbajtjes. Përdorni këto momente për të treguar personalitetin dhe vlerat tuaja profesionale, duke e bërë postimin tuaj më të qëndrueshëm dhe më të ngazëllyer për audiencën tuaj.

Dita dhe ora e përshtatshme për të postuar në LinkedIn (dhe sa shpesh)

Ekziston një pyetje e përhershme në botën e mediave sociale: “A ka një ditë dhe orë ideale për të postuar për të marrë shikime dhe angazhim maksimal në LinkedIn?”

Shumë faktorë ndikojnë në një postim të suksesshëm në LinkedIn. Dita dhe ora e postimit është vetëm një prej tyre, ndaj them që mos u stresoni për këtë. Më e mira është, të postoni kur ka kuptim që ta bëni këtë.

Edhe pse, disa ekspertë sugjerojnë se ditët e javës midis orës 8-10 dhe 13:00, ose edhe rreth orës 12 pasdite, janë kohët më të favorshme për të postuar. Kjo për shkak se këto orë zakonisht përbëjnë momente kur profesionistët janë aktive në platformë, përfshirë udhëtimet në ose nga puna ose pushimet dreke.

Mirëpo, është e rëndësishme të konsiderohet se faktorë të tjerë, si audiencën tuaj dhe industrinë ku operoni, mund të kenë ndikim në performancën e postimeve. Kështu që, në përcaktimin e këtij orari, mos harroni të merrni parasysh kontekstin dhe karakteristikat e audiencës suaj të synuar.

Sa i përket frekuencës së postimeve, shumica e ekspertëve, si kompania e monitorimit të mediave në internet Meltwater, pajtohen se një ritëm prej tre deri në pesë herë në javë duket se jep rezultatet më të mira. Dhe ky është një lajm i shkëlqyeshëm sepse ai orar publikimi është i realizueshëm edhe për profesionistin më të ngarkuar! (Ndryshe nga platformat e tjera të mediave sociale që kërkojnë postime ditore ose edhe të shumta në ditë.)

Gjithashtu, është e rëndësishme të kuptoni se postimet në LinkedIn kanë tendencë të kenë një jetëgjatësi më të gjatë krahasuar me postimet në platformat e tjera të mediave sociale. Kjo do të thotë se, edhe pas disa ditëve të postimit, ato mund të vazhdojnë të shohin shikime, komente dhe shpërndarje.

Për fund, nëse duket sikur postimet tuaja nuk po përfitojnë vëmendje në mënyrën që ju do të dëshironit, mos u stresoni shumë. Është e rëndësishme të kuptoni se edhe nëse ato kanë pak angazhim në dukje, ato vazhdojnë të jenë të dukshme për audiencën tuaj. Ndërkohë, fokusohuni në cilësinë dhe përmbajtjen e postimeve, duke mbajtur parasysh që qëllimi është të krijohet një profil i fuqishëm dhe i rëndësishëm në LinkedIn.

Si të planifikoni postimet

Jeni duke kërkuar se si të përdorni LinkedIn për biznes? Planifikimi i postimeve është një veçori e re që mund të përfitojë nga biznesi juaj. Për të planifikuar një postim, klikoni në Fillo një postim. Pastaj klikoni ikonën e orës në këndin e poshtëm djathtas për të planifikuar postimin tuaj.

Përfitimet e planifikimit të postimeve

Prej dobivë më të rëndësishme që marrim nga planifikimin i postimeve në LinkedIn janë:

 1. Mbajtja e një pranie të vazhdueshme: Duke planifikuar postime përpara, ju mund të siguroheni që biznesi juaj ka një prani të konsiderueshme në LinkedIn. Kjo ju lejon të jeni të dukshëm në burimet e njerëzve dhe të kujtoheni nga audiencat tuaja. Në mënyrë të veçantë, planifikimi i postimeve për javë apo muaj përpara mund të shmangë boshllëqet në përmbajtje dhe të mbajë prezencën tuaj të freskët dhe të ndjeshme.
 2. Minimizimi i gabimeve ose gabimeve të papritura: Duke planifikuar postime, ju mund të zvogëloni mundësinë e gabimeve ose vonesave në postime. Aksidentet ndodhin, por duke pasur një plan të strukturuar për postimet tuaja, ekipi juaj mund të sigurohet që postimet të publikohen në kohë dhe pa gabime të panevojshme. Kjo përmirëson profesionalizmin dhe besueshmërinë e biznesit tuaj në platformën e LinkedIn.
 3. Maksimizimi i produktivitetit të ekipit: Planifikimi i grupit të postimeve ju lejon të organizoni kohën dhe resurset në mënyrë efikase. Duke përdorur një orar të caktuar për të planifikuar dhe publikuar postime, ekipi juaj mund të përfitojë nga një ndarje e përafërt e detyrave dhe të jetë më produktiv në aktivitetet e tjera. Kjo gjithashtu rrit efikasitetin e përgjithshëm të strategjisë suaj të përmbajtjes në LinkedIn.
Si të lidheni (TË KRIJONI RRJET) në LinkedIn

Tani që keni një profil të shkëlqyeshëm dhe po publikoni postime strategjike, puna juaj nuk është ende e kryer. Në këtë seksion, do të shqyrtojmë aktivitetet e tjera që duhet të bëni rregullisht për të arritur qëllimin tuaj në LinkedIn.

 1. Jini social: Reagoni dhe komentoni

LinkedIn është një platformë sociale, prandaj angazhimi me të tjerët është një pjesë thelbësore e strategjisë suaj të LinkedIn. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është duke reaguar ndaj postimeve të njerëzve të tjerë. LinkedIn ju lejon të reagoni në një nga gjashtë mënyrat: Festoni, Mbështetje, Dashuria, Kuptues, Qesharak. Zgjidhni atë që është më afër se si ndiheni për postimin dhe mos u ndalni vetëm te reagimi. Komunikimi përmes komentimit në postime është gjithashtu një mënyrë e vlerësuar për të nxitur një bisedë me anëtarët e LinkedIn dhe të ndihmojë në rritjen e angazhimit tuaj.

 1. Shtimi i lidhjeve

Filloni duke u lidhur me njerëzit që njihni në jetën reale: miqtë, kolegët e mëparshëm dhe aktualë, bashkëpunëtorët, pjesëtarët e familjes. Në momentet kur takoni dikë të ri, si në një event profesional, sigurohuni që t’i dërgoni një kërkesë për lidhje në LinkedIn dhe pastaj dërgojani edhe një mesazh për t’i kujtuar se jeni takuar. Duke u bërë më aktiv në LinkedIn, do të pranoni kërkesa për lidhje nga njerëz që nuk i njihni. Zgjedhja për të pranuar apo refuzuar këto kërkesa varet nga qëllimet tuaja dhe synimet e rrjetit tuaj.

 1. Dhënia dhe marrja e rekomandimeve

Rekomandimet në profilin tuaj të LinkedIn janë si dëshmi të dhëna nga ish-punëdhënësit, klientët, dhe bashkëpunëtorët. Mund të filloni të merrni rekomandime duke i kërkuar ato nga persona që kanë pasur përvojë të suksesshme me ju. Një mënyrë tjetër për të fituar rekomandime është duke dhënë rekomandime të pakërkuara në profilin e tyre dhe shpresuar për një kthim të ngjashëm. Rekomandimet janë një mjet i fuqishëm për të rritur besueshmërinë dhe reputacionin tuaj në LinkedIn.

 1. Bashkimi në Grupe

Bashkimi në grupe të LinkedIn është një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë informacione, për të marrë këshilla dhe për të lidhur me profesionistë të tjerë në fushën tuaj të interesit. Përdorni mjetin e kërkimit të LinkedIn për të gjetur grupet e duhura për ju dhe bashkohuni me to. Përqendrohuni në grupet që kanë një numër të madh anëtarësh dhe një nivel të lartë aktiviteti. Duke u angazhuar në bisedat në grupet e LinkedIn, ju rrisni eksponencialisht mundësinë për të ndërvepruar me profesionistë të tjerë dhe për të ndërtuar një rrjet të fuqishëm.

 1. Mesazhimi i njerëzve

Mesazhimi në LinkedIn është një mënyrë e fuqishme për të nxitur bisedat dhe për të ndërtuar lidhje të reja profesionale. Kur dërgoni një mesazh në LinkedIn, sigurohuni që të jeni tërheqës dhe të personalizoni komunikimin për personin e dërguar. Mos harroni që qëllimi është të kuptoni nevojat dhe interesat e personit tjetër dhe pastaj të shprehni se si mund të ndihmoni ose bashkëpunoni me ta.

Përdorimi i këtyre strategjive të lidhjes në LinkedIn ju ndihmon të rritni prezencën tuaj në rrjetin profesional dhe të përfitoni më shumë nga platforma për të arritur qëllimet tuaja të biznesit.

Mjeti i planifikimit të mediave sociale në LinkedIn

LinkedIn është një nga platformat kryesore të mediave sociale për profesionistët dhe bizneset. Për të përmirësuar prezencën tuaj në këtë rrjet, është e rëndësishme të përdorni mjetet e duhura të planifikimit të postimeve, modifikimit të videove dhe transmetimit të drejtpërdrejtë të videos. Këto mjete do të ndihmojnë në përmirësimin e cilësisë së përmbajtjes suaj dhe në rritjen e angazhimit me audiencën tuaj.

 1. Mjetet për planifikimin të postimeve në mediat sociale:
  • Buffer
  • Hootsuite
  • Sprout
  • Socialbee

Këto mjete ofrojnë ndihmë në planifikimin e postimeve në shumë platforma të mediave sociale, duke përfshirë LinkedIn. Me to, ju mund të përcaktoni orarin dhe datën e publikimit të postimeve tuaja, duke mundësuar një qasje më të organizuar dhe strategjike për përmbajtjen tuaj në LinkedIn.

 1. Mjetet për editimin e videove:
  • Lightworks
  • Lumen5
  • Movavi
  • OpenShot
  • VideoPad
  • Vimeo Create

Këto mjete janë të dobishme për të përmirësuar cilësinë dhe prezentimin e videove tuaja në LinkedIn. Duke përdorur to, ju mund të shtoni elementë si logot, titujt dhe efektet zanore në videon tuaj, duke e bërë atë më tërheqëse dhe profesionale.

 1. Mjetet për transmetimin e drejtpërdrejtë të videos:
  • eCamm Live
  • Restream
  • Socialive
  • StreamYard
  • Switcher Studio
  • Vimeo
  • WebEx me veglën e transmetimit të personalizuar (RTMP)
  • Zoom

Këto mjete ju lejojnë të transmetoni drejtpërdrejtë në LinkedIn, duke ofruar një mënyrë të shkëlqyer për të lidhur me audiencën tuaj në mënyrë të drejtpërdrejtë. Transmetimi i drejtpërdrejtë i videos është një mjet i fuqishëm për të ndarë përvojën tuaj dhe për të përfshirë audiencën në kohë reale.

Përfundim

Në fund, për të pasur sukses në LinkedIn, është e rëndësishme të përdorni një kombinim të gjitha mjeteve të lartëpërmendura, duke filluar nga mjetët e planifikimit, modifikimit të videove dhe transmetimit të drejtpërdrejtë të videos, për të krijuar dhe ndarë përmbajtje cilësore që tërheqë vëmendjen e audiencës suaj dhe të ndihmojë në ndërtimin e një pranësie të fuqishme dhe të ndikueshme në këtë rrjet social të profesionistëve.

Përgatiti dhe përmblodhi:
WWW.STUDENTET.MK

About Author

Admin_S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *