Çfarë do të thotë “i” në iPhone? A do të zhduket një ditë ky emërtim nga smartfoni?

Çfarë do të thotë “i” në iPhone? A do të zhduket një ditë ky emërtim nga smartfoni?

Parathënie Parashtesa “i” ka një histori të pasur dhe fillimisht u zgjodh për të përfaqësuar pesë fjalë të ndryshme, ku më e rëndësishmja ishte “internet”. Ky prefiks fitoi fillimisht njohje të gjerë me prezantimin e produkteve revolucionare të Apple, duke filluar me iMac në 1998, i cili synonte të theksonte aftësinë e kompjuterit për t’u […]

Read More
 10 shtesa të VS code për produktivitet maksimal në zhvillimin e frontendit

10 shtesa të VS code për produktivitet maksimal në zhvillimin e frontendit

Parathënie Imagjinoni një paketë veglash të krijuar me përpikëri për zhvilluesit e frontendit, ku çdo mjet shërben për një qëllim të veçantë, duke u integruar pa problem në rrjedhën tuaj të punës për të rritur efikasitetin dhe produktivitetin. Ky është thelbi i shtesave apo “extensions” të VS Code—një arsenal i larmishëm shërbimesh të krijuara për […]

Read More
 Si të përmirësoni jetëgjatësinë e baterisë së smartfonit tuaj: këtu i keni 10 këshilla

Si të përmirësoni jetëgjatësinë e baterisë së smartfonit tuaj: këtu i keni 10 këshilla

Me disa masa paraprake të thjeshta është e mundur që bateria e smartfonit tonë të zgjasë më shumë, duke përmirësuar ndjeshëm autonominë e tij. Në këtë analizë të thellë analizojmë 10 këshilla vërtet të dobishme për rritjen e kohëzgjatjes së karikimit. Mesatarisht, bateritë e smartfonëve kanë një jetëgjatësi mesatare prej afërsisht 2-3 vjet, pas së […]

Read More
 NEURALINK: Pacienti i parë me çip të implantuar në tru luan shah vetëm përmes mendimit të tij (VIDEO)

NEURALINK: Pacienti i parë me çip të implantuar në tru luan shah vetëm përmes mendimit të tij (VIDEO)

Parathënje Neuralink, një prej projekteve të sipërmarrësit më të përfolur të teknologjisë Elon Musk, së fundmi ka bërë bujë me demonstrimin e tij novator të çipit “Telepathy” të implantuar në trurin e një pacientit. Kjo ngjarje historike shënon një hap të rëndësishëm përpara në fushën e ndërfaqeve tru-kompjuter (BCI), duke premtuar mundësi të reja për […]

Read More
 LinkedIn: si të përdorni atë në mënyrë efektive

LinkedIn: si të përdorni atë në mënyrë efektive

LinkedIn është një mjedis virtual që hap dyert drejt shumë mundësive për avancimin profesional dhe ndërtimin e rrjetit të kontakteve. Për të përfituar maksimumin nga ky burim i pasur i informacionit dhe kontakteve të biznesit, është e rëndësishme të kuptoni se si ta përdorni LinkedIn në mënyrë efektive. Përdorimi i LinkedIn në mënyrë efektive është […]

Read More
 WORDPRESS: Çfarë e bën atë kaq të famshëm?

WORDPRESS: Çfarë e bën atë kaq të famshëm?

Nëse keni menduar ndonjëherë të ndërtoni një faqe interneti, ka shumë të ngjarë të keni hasur në emrin “WordPress”. Në mesin e softuerëve për krijimin e faqeve të internetit, WordPress është ndoshta në vendin e parë, dhe pasi të lexoni këtë artikull do të kuptoni përse. Në këtë postim, ne do të eksplorojmë se çfarë […]

Read More
 Devin: inxhinieri i parë i softuerit në botë i AI

Devin: inxhinieri i parë i softuerit në botë i AI

Në botën e inxhinierisë softuerike, ka një lojtar të ri: Devin. Zhvilluar nga Cognition Labs, Devin është një inxhinier softuerësh i AI që po ndryshon lojën në fushën e zhvillimit softuerik përmes AI Një laborator i AI në Shtetet e Bashkuara ka prezantuar inxhinierin e parë të softuerit të AI në botë, të quajtur Devin, […]

Read More
 AI: SI TË PUNËSONI PERSONIN E DUHUR DUKE PERDORUR ATË

AI: SI TË PUNËSONI PERSONIN E DUHUR DUKE PERDORUR ATË

Jeni duke pasur një kohë të vështirë për të gjetur kandidatin e duhur?  Inteligjenca Artificiale (AI) është e gatshme të ju ndihmojë në rekrutimin e tij. Në një sondazh me mbi 1000 profesionistë të HR, 85% presin që AI të zëvendësojë disa pjesë të procesit të rekrutimit. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë ndikimin […]

Read More
 5 TEKNOLOGJI QË DO TË NDIHMOJNË NJË BIZNES TË AVANCOJË STRATEGJINË E TIJ TË MARKETINGUT TË PËRMBAJTJES

5 TEKNOLOGJI QË DO TË NDIHMOJNË NJË BIZNES TË AVANCOJË STRATEGJINË E TIJ TË MARKETINGUT TË PËRMBAJTJES

91% e pjesëmarrësve të anketës Statista thanë se përdorin marketingun e përmbajtjes si pjesë të fushatave reklamuese. Përmbajtja interesante, nxit shitjet, rrit ndërgjegjësimin për markën dhe tërheq tre herë më shumë klientë. Por për gjysmën e tregtarëve, krijimi i përmbajtjes përkatëse dhe SEO është një nga detyrat më të vështira. Punonjësit duhet të analizojnë një […]

Read More