TREGIM MOTIVUES: Ata të gjithë ishin fitues!

TREGIM MOTIVUES: Ata të gjithë ishin fitues!

Tregohet për nje nga rastet më të bukura të ndodhura, gjatë Lojërave Olimpike të personave me nevoja të veçanta të Seattle, një grup individësh të gjithë me aftësi të kufizuara fizike ose mendore, u mblodhën në vijën e fillimit të garës 100 metrash. Nëntë garues, secili duke mbajtur peshën e sfidave fizike ose mendore të […]

Read More
 TREGIM: MENDËSIA E DY BRETKOSAVE

TREGIM: MENDËSIA E DY BRETKOSAVE

Lexoni historinë frymëzuese të dy bretkosave në vijim, duke sjellë mësime të çmuara mbi fuqinë e mendësisë në situata sfiduese. Ndërsa një grup bretkosash po udhëtonin nëpër pyll, dy prej tyre ranë në një gropë të thellë. Kur bretkosat e tjera u grumbulluan rreth gropës dhe panë sa thellë ishte, ata u thanë dy bretkosave […]

Read More
 VAJZA E ZGJUAR: DUKE E MPOSHTUR PESHKAQENIN HUADHËNËS NË NJË LOJË ME GURALECË TË FATIT

VAJZA E ZGJUAR: DUKE E MPOSHTUR PESHKAQENIN HUADHËNËS NË NJË LOJË ME GURALECË TË FATIT

Në një qytet të vogël italian, qindra vjet më parë, një pronar i një biznesi të vogël i detyrohej një shumë të madhe parash një “peshkaqeni” huadhënës. Huadhënësi shpirtlig ishte një burrë shumë i vjetër, me pamje jo tërheqëse, që e dashuronte vajzën e pronarit të biznesit. Ai vendosi t’i ofronte biznesmenit një marrëveshje që […]

Read More
 Dritarja e spitalit: Vizioni i shpresës dhe inkurajimit

Dritarja e spitalit: Vizioni i shpresës dhe inkurajimit

Dy burra, të dy të sëmurë rëndë, zunë të njëjtën dhomë spitali. Një burrë u lejua të ulej në shtratin e tij për një orë çdo pasdite për të ndihmuar në kullimin e lëngjeve nga mushkëritë e tij. Shtrati i tij ishte pranë dritares së vetme të dhomës. Burri tjetër duhej të kalonte gjithë kohën […]

Read More
 Një llogari bankare shumë e veçantë

Një llogari bankare shumë e veçantë

Imagjinoni të keni një llogari bankare që depoziton 86,400 dollarë çdo mëngjes. Paratë e depozituara në fillim të ditës nuk mund të bartën në ditën e ardhshme dhe çdo mbrëmje anulon çdo pjesë të shumës që nuk kishit përdorur gjatë ditës, madje ato nuk mund të nxjerrën ne formë të hollash me qellim që ti […]

Read More
 Patatet, vezët dhe kokrrat e kafesë

Patatet, vezët dhe kokrrat e kafesë

Një vajzë iu ankua babait të saj se jeta e saj ishte e mjerueshme dhe se nuk e dinte se si do t’ia dilte. Ajo ishte e lodhur duke luftuar dhe duke luftuar gjatë gjithë kohës. Dukej sikur sa një problem zgjidhej, një tjetër pasonte shpejt. Babai i saj, një kuzhinier me përvoj të bujshme, […]

Read More
 Peshkatari dhe Biznesmeni: Të jetuarit e thjeshtësisë

Peshkatari dhe Biznesmeni: Të jetuarit e thjeshtësisë

Në mëngjesin e një dite të bukur, na ishte një biznesmen që ishte ulur në plazh në një fshat të vogël italian. Ndërsa ishte ulur, duke bërë një pushim të shkurtër nga stresi i programit të tij të përditshëm, ai pa një peshkatar që voziste me një varkë të vogël në port. Në varkë ishin […]

Read More