Efektet e kokainës në trupin dhe trurin tonë

Efektet e kokainës në trupin dhe trurin tonë

Çfarë ndodh me trupin tonë kur marrim kokainë? Le të shohim në detaje mekanizmat dhe efektet me të cilat kjo substancë vepron tek konsumatori. Parathënie Në sferën e errët të substancave të paligjshme, pak prej tyre kanë një reputacion aq famëkeq sa kokaina. Substancë e cila është sa joshëse aq edhe e rrezikshme, dallohet me […]

Read More
 Nëse Zoti nuk ka nevojë për ne, pra pse na krijoi?

Nëse Zoti nuk ka nevojë për ne, pra pse na krijoi?

Pyetja: Nëse një person bën diçka për të cilën nuk ka nevojë, kjo është absurde! Zoti nuk ka nevojë për ne, pra pse na krijoi? Përgjigjja: Është marrëzi të mendosh se nevoja përputhet me absurditetin! Në fakt, nevoja përputhet me mençurinë, jo me absurditetin. Një mjek i pasur dhe me reputacion mund t’i trajtojë njerëzit […]

Read More
 ÇFARË ËSHTË NJË SULM MIGRENE? – SHPJEGIM NGA NJË EKSPERT I KLINIKËS MAYO

ÇFARË ËSHTË NJË SULM MIGRENE? – SHPJEGIM NGA NJË EKSPERT I KLINIKËS MAYO

Ndonëse të kuptuarit të saktë të migrenës mund të duket i vështirë, Amaal Starling, një neurolog në klinikën Mayo, ju udhëzon përmes fakteve, pyetjeve dhe përgjigjeve për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë këtë gjendje shëndetësore. Një migrenë është një dhimbje koke që mund të shkaktojë dhimbje të forta pulsuese ose një ndjesi pulsi, zakonisht […]

Read More
 PSE DUHET TA RISHKRUAJMË HISTORINË E LETËRSISË SHQIPE, SI MUND TË NËNSHKRUHET AJO DHE KUSH DO TA HARTOJË ATË?

PSE DUHET TA RISHKRUAJMË HISTORINË E LETËRSISË SHQIPE, SI MUND TË NËNSHKRUHET AJO DHE KUSH DO TA HARTOJË ATË?

PSE DUHET TA RISHKRUAJMË HISTORINË E LETËRSISË SHQIPE Nëse një pyetje të këtillë do ta bënim duke iu referuar letërsive angleze, franceze, italiane e ndoshta edhe ruse, ajo do të tingëllonte mjaft anakronike, pasi për këto letërsi studimet janë ku e ku më të plota dhe rreptësisht të sistemuara, krahasuar me studimet që janë bërë […]

Read More
 KANABISI: Efektet e tij në trupin tonë dhe rreziqet që lidhen me konsumimin e tij

KANABISI: Efektet e tij në trupin tonë dhe rreziqet që lidhen me konsumimin e tij

Efektet e kanabisit janë të njohura për mijëra vjet, por çfarë ndodh në të vërtetë me trupin dhe trurin kur e konsumoni atë? Le të shohim në detaje mekanizmat biokimikë të molekulave që gjenden brenda tij. Parathënie Në këtë artikull gjithëpërfshirës, do të udhëtojmë nëpër sixhadenë e ndërlikuar biokimike të thurur nga kanabinoidet parësore të […]

Read More
 Ekziston më shumë se një Zot në kulturat e ndryshme të Botës, kështu që pse ta besojmë posaçërisht vetëm në një Zot?

Ekziston më shumë se një Zot në kulturat e ndryshme të Botës, kështu që pse ta besojmë posaçërisht vetëm në një Zot?

Pyetja: Ekziston më shumë se një Zot në kulturat e ndryshme të Botës, kështu që pse ta besojmë posaçërisht Allahun? Përgjigja: Nuk ka Zot të adhuruar në të gjitha fetë në Tokë përveç Allahut. Mosmarrëveshja jonë me të gjitha fetë e botës është se ata kanë adhuruar zota të tjerë përpos Allahut, sikurse Jezusin dhe […]

Read More
 Si të flisni me fëmijët për dëmin e mbetjeve ushqimore

Si të flisni me fëmijët për dëmin e mbetjeve ushqimore

Mbetjet e ushqimit janë të dëmshme për planetin dhe mund t’ju kushtojnë qindra euro në vit. Ja se si t’ua shpjegoni këtë çështje fëmijëve – dhe çfarë mund të bëjnë familjet për ta zvogëluar atë. Përballja me dilemën moderne të mbetjeve ushqimore Sophie Jones, një pronare e një biznesi të vogël me origjinë nga North […]

Read More
 Si të përmirësoni jetëgjatësinë e baterisë së smartfonit tuaj: këtu i keni 10 këshilla

Si të përmirësoni jetëgjatësinë e baterisë së smartfonit tuaj: këtu i keni 10 këshilla

Me disa masa paraprake të thjeshta është e mundur që bateria e smartfonit tonë të zgjasë më shumë, duke përmirësuar ndjeshëm autonominë e tij. Në këtë analizë të thellë analizojmë 10 këshilla vërtet të dobishme për rritjen e kohëzgjatjes së karikimit. Mesatarisht, bateritë e smartfonëve kanë një jetëgjatësi mesatare prej afërsisht 2-3 vjet, pas së […]

Read More
 Ja sa kafshime peshkaqeni ka pasur në vitin 2023

Ja sa kafshime peshkaqeni ka pasur në vitin 2023

Peshkaqenët kafshuan vetëm 91 njerëz në mbarë botën vitin e kaluar, duke treguar se këto takime janë të rralla Evidenca e rrallë e takimeve të peshkaqenëve me njerëzit Ndonëse portretizimi i peshkaqenëve në kulturën popullore mund të ngjallë frikë dhe trishtim, realiteti është shumë më pak ogurzi. Peshkaqenët, megjithë reputacionin e tyre të frikshëm, paraqesin […]

Read More
 TELESHËNDETËSIA NË SHKRETËTIRAT E KUJDESIT SHËNDETËSOR

TELESHËNDETËSIA NË SHKRETËTIRAT E KUJDESIT SHËNDETËSOR

Si pacientët ashtu edhe profesionistët po bëhen më të rehatshëm me kujdesin virtual, duke ndihmuar në përmirësimin e rezultateve kur qasja në kujdesin tradicional, personal është i paqëndrueshëm. Zgjerimi i kujdesit virtual: Pranimi dhe rehatia e pacientit Nuk mund të mohohet se teleshëndetësia është këtu për të qëndruar. Kur pandemia COVID-19 detyroi një zgjerim dhe […]

Read More