Në botën e inxhinierisë softuerike, ka një lojtar të ri: Devin. Zhvilluar nga Cognition Labs, Devin është një inxhinier softuerësh i AI që po ndryshon lojën në fushën e zhvillimit softuerik përmes AI

Një laborator i AI në Shtetet e Bashkuara ka prezantuar inxhinierin e parë të softuerit të AI në botë, të quajtur Devin, për të ndihmuar inxhinierët softuerik. Krijuesit, Cognition, raportuan kualifikimin e suksesshëm të Devin në intervistat praktike inxhinierike të mbajtura nga disa kompani udhëheqëse të AI.

Kompania e përshkruan atë si “një shok skuadre të palodhur, të aftë, po aq i gatshëm për të ndërtuar krah jush ose për të përfunduar në mënyrë të pavarur detyra që ju pastaj vetëm t’i rishikoni”, duke shtuar se me ndihmën e tij inxhinierët mund të “përqendrohen në probleme më interesante dhe ekipet inxhinierike mund të përpiqen për gjëra dhe qellime më ambicioze.”

Çfarë është kaq e veçantë për të? Epo, ai mund të bëjë shumë detyra inxhinierike vetë, pa pasur nevojë për ndihmën e njerëzve. Ju mund të punësoni Devin tani. Megjithatë, ka gjëra që duhet të dini më parë për intervistën e punës.

Kush është Cognition AI?

Cognition lançoi Devin dhe shpërtheu brenda natës. Postimi i tij i njoftimit në X (Twitter) ka grumbulluar 24 milionë shikime dhe gjithnjë e më shumë.

Kjo kompani u themelua në nëntor 2023 dhe tashmë ka siguruar 21 milionë dollarë financim të udhëhequr nga Fondi i Themeluesve të Peter Thiel.

Të tillë si Fred Ehrsam, themeluesi i platformës kripto Coinbase, CEO i DoorDash, Tony Xu dhe investitori i teknologjisë serike Elad Gil janë ndër ata që mbështesin Cognition.

Pas lançimit të tij, Devin tërhoqi vëmendjen e disa emrave të mëdhenj të AI. Ish-drejtori i Tesla AI Andrej Karpathy e përshkroi Devin si “një demo mbresëlënëse” dhe themeluesi i Perplexity Aravind Srinivas tha se “duket se kalon pragun e nivelit njerëzor dhe funksionon në mënyrë të besueshme”.

Çfarë mund të bëjë Devin?

Devin, agjenti i AI, krenohet me aftësi të avancuara të zhvillimit të softuerit, duke përfshirë kodimin, korrigjimin dhe zgjidhjen e problemeve. Duke përdorur algoritmet e mësimit të makinerive, Devin vazhdimisht mëson dhe përmirëson performancën e tij për të trajtuar sfida të reja. Me fjalë të thjeshta, Devin mund të zhvillojë dhe të vendosë aplikacione nga fillimi në fund dhe madje të trajnojë dhe rafinojë modelet e veta të AI.

Po ashtu ai shkëlqen në planifikimin dhe ekzekutimin e detyrave komplekse inxhinierike, duke shfrytëzuar përparimet e Cognition në arsyetimin dhe planifikimin afatgjatë. Kompania pretendon se Devin mund të kujtojë kontekstin përkatës, të mësojë vetë dhe të korrigjojë gabimet me kalimin e kohës.

Për më tepër, ai është krijuar për të bashkëpunuar në mënyrë proaktive me përdoruesit, duke ofruar përditësime të progresit në kohë reale, duke pranuar komente dhe duke ndihmuar në zgjedhjet e dizajnit sipas nevojës.

performancA E TIJ

Një demonstrim mbresëlënës i aftësive të Devin është performanca e tij në standardin e kodimit SWE-bench. Në këtë vlerësim, Devin dëshmoj aftësitë e tij duke zgjedhur në mënyrë autonome, të saktë dhe të shpejtë 13.86 për qind të detyrave reale të parashtruara dhe të ofruara nga GitHub, duke kaluar dukshëm përtej modeleve të mëparshme të AI.

Në këtë mënyrë, Devin AI tregoi efikasitetin e tij në përshpejtimin proceseve të zhvillimit të softuerit duke automatizuar detyrat e përsëritura, duke gjeneruar kodin në çast dhe duke përmirësuar afatet kohore të projektit duke ulur kostot e zhvillimit. Vlen të përmendet se kompania nuk ka zbuluar detaje specifike në lidhje me modelin e AI që fuqizon atë ose specifikimet e tij teknike.

Devin
Karakteristikat kryesore:

Devin AI siguron saktësi dhe qëndrueshmëri në praktikat e kodimit, duke eliminuar gabimet njerëzore dhe mospërputhjet, dhe duke rezultuar në produkte softuerike me cilësi të lartë, ashtu si pretendohet.

Aftësitë e Devin janë të ndryshme dhe mbresëlënëse:

  • Mësimi i teknologjive të reja: Devin është i pajisur me aftësinë për të kuptuar dhe mësuar shpejt teknologjitë e reja. Pavarësisht nëse është një gjuhë programimi, framework ose mjet i ri, Devin mund të marrë në mënyrë efikase njohuritë e nevojshme për të punuar me të pa vështirësi.

  • Ndërtimi dhe vendosja e aplikacioneve: Devin ka aftësinë për të ndërtuar në mënyrë autonome aplikacione nga fillimi deri në fund. Ai mund të trajtojë detyra të tilla si shkrimi i kodit, konfigurimi i cilësimeve dhe vendosja e aplikacioneve në platforma të ndryshme, duke thjeshtuar procesin e zhvillimit.

  • Rregullimi i defekteve (bugs): Një nga veçoritë e spikatura të Devin është aftësia e tij në identifikimin dhe rregullimin e defekteve në rreshtat e kodeve. Nëpërmjet algoritmeve të avancuara dhe njohjes së modeleve, Devin mund të identifikojë problemet brenda kodit dhe të zbatojë rregullime në mënyrë autonome, duke kursyer kohë të vlefshme për zhvilluesit.

  • Adresimi i kërkesave të ndryshme në projektet me burim të hapur (open-source projects): Devin shkëlqen në trajtimin e detyrave dhe kërkesave për projekte në depo me burim të hapur. Ai mund të lundrojë nëpër depo projektesh, të mbledhë kontekstin dhe të adresojë çështjet në mënyrë efektive, duke kontribuar në përmirësimin dhe mirëmbajtjen e softuerit me burim të hapur.

  • Bashkëpunimi në kohë reale: Aftësia e Devin për të bashkëpunuar me inxhinierët njerëzorë në kohë reale është një aspekt kyç i funksionalitetit të tij. Ai siguron përditësime të progresit, pranon reagime dhe angazhohet në diskutime, duke siguruar punë ekipore pa probleme midis njerëzve dhe AI.

  • Trajnimi dhe rregullimi i modeleve të AI: Devin nuk është i kufizuar në detyrat tradicionale të inxhinierisë softuerike. Ai gjithashtu ka aftësinë për të trajnuar dhe rregulluar modelet e AI në mënyrë autonome. Kjo përfshin detyra të tilla si përcaktimi dhe vendosja e trajnimit të modelit, parapërpunimi i të dhënave dhe optimizimi i tyre.

  • Përshtatja me kalimin e kohës: Ndoshta një nga aftësitë më të shquara të Devinit është aftësia e tij për të mësuar dhe përshtatur me kalimin e kohës. Nëpërmjet ekspozimit të vazhdueshëm ndaj detyrave dhe sfidave të reja, Devin përmirëson performancën dhe efikasitetin e tij, duke u bërë gjithnjë e më i aftë në trajtimin e detyrave komplekse inxhinierike.

Ajo që është magjepsëse është se si Devin i përmbush këto detyra. Ai operon brenda një mjedisi të kontrolluar, duke përdorur mjete zhvilluesish si një redaktues kodi dhe shfletues, të ngjashëm me mënyrën se si do të punonte një inxhinier njerëzor.

Si të përdorni Devin?

Devin nuk është aktualisht i disponueshëm për publikun e gjërë. Wu tha në postimin e tij në blog se aktualisht është në akses të hershëm vetëm për publik të kufizuar para se të lëshohet zyrtarisht për të gjithë publikun, në ndërkohë Cognition janë të fokusuar në rritjen e kapacitetit të tij.

Për ata që janë të interesuar të përdorin Devin për punë inxhinierike, do t’ju duhet t’i drejtoheni kompanisë në fjaltë drejtpërdrejt me email ose përmes formulareve të ofruara të kontaktit.

PËRMBLEDHJE

Në thelb, Devin përfaqëson një përparim të rëndësishëm në integrimin e AI në rrjedhat e punës së zhvillimit të softuerit. Me aftësitë dhe performancën e tij të jashtëzakonshme, Devin hap mundësi të reja për bashkëpunim midis zgjuarsisë njerëzore dhe inteligjencës artificiale në fushën e inxhinierisë softuerike.

Përgatiti dhe përmblodhi:
WWW.STUDENTET.MK

About Author

Admin_S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *