“Nuk kam asnjë talent të veçantë, jam vetëm kurioz me pasion ”
– Albert Einstein

“Çfarë nënkupton të jesh një shkencëtar? Është një njeri kurioz që shikon nëpër një vrimë kyçe, vrimë kyçe të natyrës, duke u përpjekur të dijë se çfarë po ndodh.”
– Zhak Yves Cousteau

“Merrni të gjitha kurset në CV-në tuaj. Bëj hulumtim. Bëj pyetje. Gjeni dikë që bënë atë që ju intereson! Ji kurioz! ”
– Katherine Johnson

“Kurioziteti tek fëmijët është veçse një oreks për dije. Arsyeja e shkëlqyeshme pse fëmijët braktisen plotësisht për të ndjekur veprimet pa kuptim dhe për ta zbukuruar kohën e tyre në mënyrë të padyshimtë është, sepse ata e shohin kureshtjen e tyre të bllokuara, dhe pyetjet e tyre janë lënë pas dore. ”
– John Locke

“Nuk ka pyetje marrëzie dhe askush nuk bëhet budalla derisa të ndalojë të bëjë pyetje.”
– Charles Proteus Steinmetz

“Jini më pak kuriozë për njerëzit dhe më shumë kureshtarë për idetë.”
– Marie Curie

“E gjithë bota është një laborator për mendjen kureshtare. ”
– Martin H. Fischer

“Emocioni i parë dhe më i thjeshtë që zbulojmë në mendjen e njeriut është kurioziteti.”
– Edmund Burke

“Bota jonë po mbytet në një det të vetë-përqendrimit. Ju mund ta bëni veten mjaft unik menjëherë, duke lënë këtë oqean të egoizmit dhe duke zgjedhur të jeni kurioz për njerëzit e tjerë. ”
– John Bytheway

“Mos mendoni se vetëm fëmijët duhet të kalojnë kohën e tyre në studim. Jini student për aq kohë sa keni akoma diçka për të mësuar, dhe kjo do të thotë gjithë jetën tuaj. ”
– Henry L. Doherty

Përgaditi dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

About Author

Admin_S