Ju mund të jeni të njohur me qenin robot e Boston Dynamic, Spot, por tani kompania e robotikës sapo zbuloi një robot magazinimi më këmbësor, Stretch. Është projektuar për zbatimin praktik, aplikim i mërzitshëm i kutive lëvizëse nëpër hapësirat e magazinës, ku duket se është fitues.


Shikoni, Stretch është një pjesë e krahut robotik, një pjesë e kupës thithëse dhe biznesi i të gjitha pjesëve. Vargu i kupave të thithjes në fund të krahut të saj të manovrueshëm mund të ngrejë kuti deri në 22kg secila, dhe platforma e lëvizshme në të cilën është montuar mund të vendoset rreth magazinës.

Shikoni Stretch në veprim, është goxha mbresëlënëse. Epo, përveç zhbllokimit të Spotit, robotit qen i tyre më i njohur menjëherë. Si çdo e ardhme distopike që kemi parë në filma ku robotët marrin përsipër dhe menjëherë fillojnë të bëjnë më shumë robotë për të mbajtur këmbët e tyre metalike fort në qafën e njerëzimit.

Sidoqoftë, gjëja që e bën këtë robot nga Boston Dynamics të duket sikur të gjithë ëndrrat tona dystopiane po bëhen të vërteta është gjithashtu ajo që e bën atë të përsosur për magazinën e automatizuar të së ardhmes. Shumica e sistemeve të krahëve të automatizuar janë të mbështjellë në dysheme, duke i detyruar kompanitë të projektojnë hapësirën e tyre të magazinës rreth tyre, në vend që të shtojnë mbledhësit robotikë të rregullimeve në rregullimet e tyre ekzistuese.

Kjo i jep Boston Dynamics një avantazh, duke i bërë ata të aftë t’u shesin atyre kompanive që e konsiderojnë automatizimin si “shumë të shtrenjtë” ose “shumë kohë për t’u integruar”, sipas ZV të zhvillimit të biznesit Michael Perry. Stretch madje mund të futet në pjesën e pasme të kamionëve për t’u ngarkuar ose shkarkuar. Boston Dynamics aktualisht po kërkon klientë provë, me qëllim vendosjen komerciale në 2022.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

About Author