1. Trupi i njeriut ka 650 muskuj.

2. Zemra është muskuli më i fortë në trupin tonë.

3. Vetëm 13% e meshkujve mund të thonë vërtet se janë në formë.

4. Një person mesatarisht ecën rreth 113,000 kilometra në jetën e tij.

5. Truri ynë peshon 3 kilogramë.

6. Nëse të gjithë muskujt e trupit tonë do të lëviznin në të njëjtin drejtim, ata mund të ngrinin një ngarkesë prej 25 tonësh.

7. Fijet në muskujt tanë janë më të hollë se qimet е kokës tonë.

8. Një kanaçe me lëng të gazuar përmban rreth 10 lugë çaji sheqer.

9. Ne djegim më shumë kalori gjatë 23 orëve në të cilat nuk ushtrojm, sesa në 1 orë që kalojmë në stërvitje.

10. Ne nuk mund të humbim peshë duke synuar vetëm disa pjesë të trupit.

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

About Author